HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Jobbikos is gratulált a csókolózó gárdista-cigány pároshoz

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  C-közép
2011 április 15    Forrás: Roma Sajtóközpont


Ez a cikk archív

Elérte célját a C-közép nevű roma csoport provokatív kampányfotója. A képen, amit a Gödör Klubban állítottak ki, egy gárdista ruhába öltözött szőke lány és egy roma fiú érzéki csókja látható, mellettük piros-fehér-zöld színnel a „Haza, Béke, Szerelem” felirat. Bár a plakát sokaknak tetszett, voltak olyanok is, akik megfenyegették annak készítőit.

Hirdetmény

Az ötfős csoport tagjai egyelőre nem akarják felfedni kilétüket, de mint mondják, ennek nem az az oka, hogy megijedtek az őket ért fenyegetésektől. Hangsúlyozzák, hogy nem az ismertség vagy a népszerűség a céljuk, hanem „azon közös dolgok kiemelése, amiket mindkét fél átél”. Ennek megfelelően a szerelem, a halál, a bánat, a szegénység foglalkoztatja őket leginkább. A csapat a következő képsorozatot két hét múlva jelenteti meg, majd újaGárda csókbb két hét után felfedik kilétüket – mondta a C-közép egyik tagja a Roma Sajtóközpontnak.

 

Két és fél nap alatt 245 e-mailt kaptak, ezeknek három-negyede pozitív reakció volt, ötöde ócsárolta a fotót, és sok újságíró is kereste őket. A csoport inkább erkölcsi támogatást kapott, mint anyagit, de ez utóbbira nem is számítanak.

 

Ahogy egyikük mondta: „nem szeretnénk a nagyközönségből választani olyan embereket, akik megfinanszírozzák az akciónkat. Nem ez a cél, nem akarjuk azt sugallani, hogy ez pénz kérdése lenne. Olyan emberekkel szeretnénk együttműködni, akiket ismerünk, és amíg tudjuk, saját zsebből finanszírozzuk ezt az egészet.”

 

A fotót megküldték többek között a Jobbik Országos Hivatalának, amely egy szűkszavú válaszlevélben megköszönte a „tájékoztatást”, és „szebb jövőt” kívánt az alkotóknak. Viszont egy magát jobbikos tisztviselőnek nevező személy a segítségét is felajánlotta az egyik közösségi oldalon.

 

A Roma Sajtóközpont hajdúhadházi helyszíni tudósítója a Jobbik országgyűlési képviselőjének véleményét kérte a képről, mire Rubi Gergely annyit válaszolt, hogy nem látta a fotót, de azt szeretné tudni, hogy a csoport tagjai honnan vették az azon látható gárdista egyenruhát, és miért használták azt.Hirdetmény
Ehhez a cikkhez eddig 2 hozzászólás érkezett.

#2   Tomi55  | 2011 április 17 11:56:10 like(0) dislike(0)

Őszintén mondom: nagyon örülök, hogy a fiatalok megértették azt az ötletemet(!!!), amit egy jó éve a facebookon felvetettem, de ott mindenki cinizmusnak vélte:)

#1   Tomi55  | 2011 április 17 11:55:48 like(0) dislike(0)

Őszintén mondom: nagyon örülök, hogy a fiatalok megértették azt az ötletemet(!!!), amit egy jó éve a facebookon felvetettem, de ott mindenki cinizmusnak vélte:)


vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 November   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Mit éreznek a romák az elmúlt évek növekedéséből?

  • Forgács István: A cigányság felzárkózása gazdasági kérdés

  • Segítségnyújtás a kárpátaljai magyar közösségnek

  • Cigány magyar - csapatépítő tréning a Jurányiban

  • Orbán Viktor védi, de az OLAF elővenné Farkas Flóriánt isCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt