HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Hajdúhadház - FCÖ: a járőrözők a múlt legsötétebb korszakát idézik

betűméret csökkentése betűméret növelése
2011 április 15    Forrás: MTI


Ez a cikk archív

A Fővárosi Cigány Önkormányzat (FCÖ) és a Roma Polgári Tömörülés (RPT) elnöke szerint a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület hajdúhadházi járőrözése a múlt legsötétebb korszakait idézi fel, ezért az ottani történés egész Magyarország ügye.

Hirdetmény

Makai István, a két szervezet vezetőjeként az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében leszögezte: "a főváros és az ország minden településén élő cigány és nem cigány lakosság képviseletében" a Jobbikhoz köthető szerveződés hétfő óta tartó "polgárőr-járőrözései" miatt emelte fel szavát, amely szerinte tarthatatlan helyzetet idézett elő.

 

"Az európai polgári demokráciákban az alapvető emberi és polgári jogok mindenkit megilletnek, a szabad és félelemmentes élethez való jog minden személy és közösség elidegeníthetetlen joga. Akik ezeket a jogokat semmibe veszik, az alapvető európai civilizációs normák ellen vétenek" - írta a roma vezető, aláhúzva, értetlenül és megdöbbenve állnak a Hajdú-Bihar megyei településen történtek előtt, amely szerintük a múlt legsötétebb korszakait idézi fel, ezért "Hajdúhadháza ügye egész Magyarország ügye".

 

Az RPT és az FCÖ elnöke úgy véli: "a forrongó hangulatot" csak párbeszéddel és az egymás iránt tanúsított kölcsönös tisztelettel lehet megoldani, mert "ez teremthet alapot annak, hogy közös jövőnket itt és most megszilárdítsuk, és együtt építsük Európa szívében". Ezért arra kéri mindazokat, akik fenyegetve érzik magukat, hogy "ne üljenek fel a provokációnak, a megfélemlítésre ne megfélemlítéssel válaszoljanak".

 

Makai István, aki fővárosi romaügyi főbiztosként is tevékenykedik, abban bízik: a rendőrség biztosítani fogja a rend, a nyugalom, a félelemmentes együttélés feltételeit.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 Szeptember   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Farkas Flórián fércmunkának tartja a Sargentini-jelentést

  • Magyar roma nőről ír az Independent, aki a brit cigányság jogaiért küzd

  • „Te is a nemzet része vagy” – megtartották a 6. Roma Büszkeség Napját

  • Megtartották a Roma Büszkeség Napját, de Járóka Líviát nem hívták meg

  • Roma Büszkeség Napja -„Egyformán vagyunk emberek”CÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt