HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Hajdúhadház - FCÖ: a járőrözők a múlt legsötétebb korszakát idézik

betűméret csökkentése betűméret növelése
2011 április 15    Forrás: MTI


Ez a cikk archív

A Fővárosi Cigány Önkormányzat (FCÖ) és a Roma Polgári Tömörülés (RPT) elnöke szerint a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület hajdúhadházi járőrözése a múlt legsötétebb korszakait idézi fel, ezért az ottani történés egész Magyarország ügye.

Hirdetmény

Makai István, a két szervezet vezetőjeként az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében leszögezte: "a főváros és az ország minden településén élő cigány és nem cigány lakosság képviseletében" a Jobbikhoz köthető szerveződés hétfő óta tartó "polgárőr-járőrözései" miatt emelte fel szavát, amely szerinte tarthatatlan helyzetet idézett elő.

 

"Az európai polgári demokráciákban az alapvető emberi és polgári jogok mindenkit megilletnek, a szabad és félelemmentes élethez való jog minden személy és közösség elidegeníthetetlen joga. Akik ezeket a jogokat semmibe veszik, az alapvető európai civilizációs normák ellen vétenek" - írta a roma vezető, aláhúzva, értetlenül és megdöbbenve állnak a Hajdú-Bihar megyei településen történtek előtt, amely szerintük a múlt legsötétebb korszakait idézi fel, ezért "Hajdúhadháza ügye egész Magyarország ügye".

 

Az RPT és az FCÖ elnöke úgy véli: "a forrongó hangulatot" csak párbeszéddel és az egymás iránt tanúsított kölcsönös tisztelettel lehet megoldani, mert "ez teremthet alapot annak, hogy közös jövőnket itt és most megszilárdítsuk, és együtt építsük Európa szívében". Ezért arra kéri mindazokat, akik fenyegetve érzik magukat, hogy "ne üljenek fel a provokációnak, a megfélemlítésre ne megfélemlítéssel válaszoljanak".

 

Makai István, aki fővárosi romaügyi főbiztosként is tevékenykedik, abban bízik: a rendőrség biztosítani fogja a rend, a nyugalom, a félelemmentes együttélés feltételeit.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Június   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • A Besh o droM húsz évét ünnepli a Kobuci Kertben

  • Mi Hazánk: a magyarok elutasítják a cigánykérdés szőnyeg alá söprését

  • Celldömölki társulat nyerte az ötödik Komlói Amatőr Színházi Találkozó fődíját

  • Ferenc pápa bocsánatot kért a romáktól a történelmi diszkrimináció miatt

  • Ferenc pápa bocsánatot kért a cigányoktól ErdélybenCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt