HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Romagyilkosságok - Bizonyítási eljárással folytatódik a tárgyalás

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  romagyilkosságok
2011 április 13    Forrás: MTI


Ez a cikk archív

Bizonyítási eljárás keretében a nyomozati iratok ismertetésével folytatódik ma a romák elleni, hat halálos áldozatot követelő támadássorozat ügyében indult büntetőper tárgyalása a Pest Megyei Bíróságon.

Hirdetmény

Az ügyészség négy férfit vádol aljas indokból, előre kitervelten, több emberen, részben 14 éven aluli sérelmére, részben sok ember életét veszélyeztetve elkövetett emberöléssel, csoportosan elkövetett fegyveres rablással, valamint lőfegyverrel és lőszerrel való visszaéléssel.

 

A vádirat szerint a szélsőséges nézeteket valló Kiss Árpád és testvére, Kiss István, valamint Pető Zsolt és Csontos István célja kezdetben a romák közötti félelemkeltés volt, majd kifejezett ölési szándékkal hajtották végre a legapróbb részletekig megtervezett akcióikat. A támadások során kilenc helyszínen hat embert, köztük egy ötéves gyermeket megöltek, öt embert pedig megsebesítettek bűncselekmény útján szerzett vadászfegyverekkel.

 

Az elsőrendű vádlott eddig csak azokat a bűncselekményeket ismerte be, amelyekben sérülést nem okoztak, és társait - testvérét és volt munkatársát, Pető Zsoltot - is megnevezte. A vádlottak - akik közül csak Pető tagad - vallomásaikban, illetve a büntetőper során ismertetett nyomozati iratokra reagálva ellentmondásokba keveredtek.

 

A bíróság eddig a nyomozati vallomásokat és a telefonok hívásforgalmára vonatkozó szakértői jelentéseket ismertette. A nyomozati iratok ismertetése után, várhatóan a jövő héten kezdődik meg a tanúk és a szakértők meghallgatása. A nyári ítélkezési szünetig csaknem 30 tárgyalási nap lesz még, az utolsó kitűzött nap július 13.

 

A fokozott biztonsági előírások mellett zajló szerdai bírósági tárgyalásra az első tárgyalási napot megelőzően regisztrált újságírók juthatnak be, de ismét csak harmincöten.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 Június   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Gyilkossággal gyanúsítják a kárpátaljai romák elleni pogrom szervezőjét

  • A KMKSZ elítéli a kárpátaljai romák ellen Lembergben elkövetett pogromot

  • Ukrán biztonsági főnök: Oroszország állhat a romák elleni lembergi támadás mögött

  • Ungvári roma jogvédő: a kárpátaljai romák nagyon nehéz időket élnek át

  • Járóka Lívia: véget kell vetni a kárpátaljai romák bántalmazásának!CÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt