HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Méregdrága fegyvert találtak a romagyilkosságok egyik vádlottjánál

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  romagyilkosságok
2011 április 10    Forrás: Index


Ez a cikk archív

A Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai a romagyilkosságok egyik gyanúsítottjától lefoglaltak egy olyan, több tízmillió forintot érő mesterlövészpuskát, amelyből csak két-három darab lehet az országban, de ez a fegyver nem szerepel a vádiratban, írta rendőrségi és ügyvédi forrásokra hivatkozva az MTI.

Hirdetmény

Az ügyészség szerint a támadásokhoz használt fegyvereket, köztük a tiszalöki gyilkosságban bevetett golyós puskát egy besenyszögi vadásztól rabolták el.

 

Az ügy pénteki tárgyalásán [1] felolvasták P. Zsolt nyomozati vallomásait. Mint mondta, sosem járt Besenyszögön, és senkit nem ismer ott. A rendőri jelentés szerint a támadás idején ácsként dolgozott, és a szerszámok közt hozzáférhetett olyan feszítővashoz, amilyennel a vád szerint a támadók Besenyszögön bejutottak egy családi házba, hogy fegyvert szerezzenek.

 

Nincs mindenki a vádlottak padján

 

Helybeliek és rokonok szerint Kóka Jenőnek az olaszliszkai lincselés miatti "vérbosszú" miatt kellett meghalnia, ugyanis az áldozat az Olaszliszkán agyonvert tiszavasvári tanár apjának közvetlen munkatársa volt, ezért szemelhették ki célpontul. Családtagok arról is beszéltek, szerintük nincs mindenki a vádlottak padján, aki közreműködhetett a gyilkosságban.

 

Kóka Jenő családtagjai - akárcsak a tatárszentgyörgyi áldozat apja - biztos abban, hogy külső segítséget kaptak a most bíróság előtt álló férfiak, ezért még ma is félnek. Emlékeztettek: a gyilkosság után ötvenmilliós nyomravezetői díjat tűztek ki, mégsem adták fel az elkövetőket.

 

Több szakértői vélemény, valamint a negyedrendű vádlott vallomása is azt erősítette: négynél több embernek lehetett tudomása a bűncselekményekről, így támogatók, megrendelők vagy akár további tettestársak is lehetnek még szabadlábon.

 

Olaszliszka meghatározó volt

 

A romák elleni, hat halálos áldozattal járó, összesen kilenc helyszínen történő támadássorozat elkövetésével négy debreceni, neonáci eszméket valló férfit vádolnak. A vádirat szerint saját kezükbe akarták venni a romákkal szembeni igazságszolgáltatást, és tervüket nagyban befolyásolta a 2006. október 15-én Olaszliszkán történt bűncselekmény, ahol a helybeli cigányok saját gyermekei szeme láttára agyonvertek egy tanárt, mert azt hitték, autójával elsodort egy kislányt.

 

A cigánygyilkosságokról szóló összes cikkünket, köztük az eddigi tárgyalási napok beszámolóit és az elkövetők profiljait itt olvashatja.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Július   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Újvidék lesz egy hétig Európa roma ifjúsági fővárosa

  • So keres, Europa?! – Roma fiatalok üzenete Európa kormányainak és politikusainak

  • Jesse Jackson polgárjogi harcossal emlékezünk a roma holokauszt áldozataira Birkenauban

  • Jesse L. Jacksonnnal emlékezett félezernyi roma fiatal a roma holokausztra Krakkóban

  • Jesse L. Jackson beszéde a roma holokauszt 75. évfordulójánCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt