HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Romagyilkosságok - Fidesz: felháborító, amit Gyurcsány művelt a bíróságon

betűméret csökkentése betűméret növelése
2011 április 05    Forrás: MTI


Ez a cikk archív

Felháborítónak és botrányosnak tartja a Fidesz ügyvezető alelnöke, "amit Gyurcsány Ferenc művelt a bíróságon", a romagyilkosságok tárgyalásán. Kósa Lajos közölte: pártja tiltakozik minden olyan kísérlet ellen, amely bármilyen módon, akárcsak megjelenéssel is, befolyásolni próbálja a bíróságokat az ítélethozatalban.

Hirdetmény

Kósa Lajos keddi budapesti sajtótájékoztatóján elfogadhatatlannak nevezte, hogy egy volt miniszterelnök megjelenik egy olyan speciális ügynek a tárgyalásán, amely nem rá vonatkozik.

 

Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök és Molnár Csaba egykori kancelláriaminiszter is megjelent a romák sérelmére elkövetett, hat halálos áldozattal járó támadássorozat keddi büntetőtárgyalásán, a Pest Megyei Bírságon, ahol a negyedrendű vádlott kislétai gyilkosságban játszott szerepével folytatódott a tárgyalás.

 

A Fidesz ügyvezető alelnöke úgy fogalmazott: Gyurcsány Ferenc átlépte a Rubicont, de nem érthető, miért. "A nyilvánosságot hajszolja? Elveszítette már a mértéket? Áttért a "Gábor Zsazsa-elvre2, hogy mindegy mit, csak írjanak rólunk?" - kérdezte a politikus, és képtelenségnek nevezte a volt kormányfő azon nyilatkozatát, amely szerint azért jelent meg a büntetőperen, mert részvétét és együttérzését szerette volna kifejezni. "Magyarországon ha részvétet és együttérzést fejezünk ki, azt kétféle módon tudjuk megtenni: elmegyünk a temetésre, és virágot teszünk a sírra, vagy felkeressük a hozzátartozókat, és ott szóban a részvétünket fejezzük ki. Csendben, magánemberként, illő tiszteletet adva a halottaknak és a családtagoknak" - mondta Kósa Lajos, aki Gyurcsány Ferenc nyilatkozatának azon mondatát is teljes képtelenségnek tartja, amely szerint a volt kormányfő "politikai büszkeséget" érez, hogy politikusként, miniszterelnökként kormányával együtt annak idején kifejezte együttérzését és szolidaritását az áldozatok hozzátartozóinak.

 

A fideszes politikus szólt arról is, hogy a gyilkosságsorozat Gyurcsány Ferenc miniszterelnöksége ideje alatt történt, "és tudjuk, hogy van benne olyan szál, aminek kapcsán fontos kérdések még tisztázandók". Példaként említette azt, hogy a nemzetbiztonsági szolgálat éppen a gyilkosságsorozat előtt szüntette meg a feltételezett gyilkosok nemzetbiztonsági megfigyelését. Kósa Lajos szerint így még nem világos, hogy a nemzetbiztonsági szolgálatnak, a katonai biztonsági szolgálatnak és az ezeket irányító vezetőknek, politikusoknak van-e felelősségük vagy sem.

 

Az, hogy "ilyenkor elmegy Gyurcsány Ferenc a tárgyalásra, olyan mértékben felháborító, ami azt mutatja, hogy Gyurcsány Ferenc lényegében persona non gratává válik a magyar közéletben" - fogalmazott, közölve: a Fidesz tiltakozik minden olyan kísérlet ellen, amely a bíróságokat az ítélethozatalban bármilyen módon - akárcsak megjelenéssel is - befolyásolni próbálja.

 

Arra a kérdésre, hogy az ellen is felemeli-e a szavát a Fidesz, hogy ha olyan ítéleteket próbálnak meg az országgyűlési képviselők befolyásolni, amelyek rendőri vallomások alapján születtek, Kósa Lajos úgy válaszolt: az Országgyűlés alkot jogszabályt, ha azt észleli, hogy az igazságszolgáltatásban olyan zavar támad, amely miatt például mentességi törvényt kell elfogadni, de ilyenkor nem a parlamenti képviselők befolyásolják a bíróságokat, hanem maga a parlament mint testület, az a szervezet, amelynek jogában áll törvényeket hozni.Hirdetmény
Ehhez a cikkhez eddig 3 hozzászólás érkezett.

#3   Tamango  | 2011 április 05 20:26:43 like(0) dislike(0)

Az arctalanságnak nincs határa! Kósa úr elfelejti, hogy Magyarországon van egy olyan pártalakult, amelynek megjelenéséhez, működéséhez a FIDESZ igen nagy segítséget nyújtott. Elfelejti Kósa úr azt is, hogy a roma gyilkosságok elkövetői ott voltak a Magyar Gárda avatásán, mint avatott fiatalok, a Köztársasági Elnök ablaka alatt, és elfelejti azt is, hogy a zászlóra Wittner Mária kötött dísszalagot.

ARCÁTLANSÁG!

Arcátlanság az, hogy a kormányon lévő párt, a Legfőbb ügyész semmit nem tesz azért, hogy ártatlan embereket fenyegető, mint az egykori SA legények úgy menetlnek, és rémitgethetnek nőket, gyermekeket. miért nem szólal meg ilyenkor?

SZENNY, MOCSOK, HAZUGSÁG mindaz, ami ma a FIDESZT és a JOBBIKOT körül veszi... megvédik azokat, akik szétverték a várost, igaz, az ő katonáik voltak. Másképp miért is tennék?

Hazudni már tudnak, kormányozni, és Európai emberként viselkedni még nem!

#2   19530327  | 2011 április 05 17:59:52 like(0) dislike(0)

A bíróság befolyásolása nem is tudni kire  jellemző. Mindenki magából indul ki.

A fidesz valóban nem ereszkedne le a cigányokhoz, ez a Gyurcsány még azokhoz is

leereszkedik. Meg kell kövezni ezézt, mint az őszinte öszödi beszédért.

Tényleg be kéna már fejezni a hazudozást, néphülyítést.

#1   19530327  | 2011 április 05 17:49:11 like(0) dislike(0)

Az a felháborító, hogy valaki így mer nyilatkozni. Igen ott volt a miniszterelnök úr, egyszerű

emberként beállt a sorba a hétköznapi emberek közé. A szomorú inkább az hogy, a kor-

mány leszarja a cigányságot. Nem veszi emberszámba,lekezeli,lenézi őket. Ezért hoz

olyan törvényeket, hogy éhenhaljanak, földönfutók legyenek, és náci hadakat enged

a nyakukra.

Gyurcsány míg miniszterelnök volt nem vette fel a fizetését.

A buta nép meg bedőlt, mert a fidesz ráuszitotta.

Mint kápó flórit a cigányokra.


vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 December   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Agócs János lett az ORÖ új elnöke

  • Adventi fogadás az államfőnél

  • Roma ifjúsági tréning Rimaszombatban

  • A miskolci romák polgármestere is akar lenni a frissen megválasztott Veres Pál

  • Dancs Mihály felmondta az ORÖ-s szövetségétCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt