HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Egyházi nemzetközi romaműhely Debrecenben

betűméret csökkentése betűméret növelése
2011 április 03    Forrás: MTI


Ez a cikk archív

Az egyház nem kerülheti meg a romaproblémát - mondta Farkas Zsolt, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület projektfejlesztője vasárnap Debrecenben, miután befejeződött a Romákkal való munka - kihívás az egyháznak és diakóniának elnevezésű nemzetközi műhely háromnapos programsorozata.

Hirdetmény

Farkas Zsolt szerint az egyházak az 1990-es évekig "elegánsan kikerülték" a romakérdést, aztán rájöttek, hogy ezt nem lehet.

 

E felismerés eredményeként a Nagyvárad központú Királyhágómelléki Református Egyházkerületben 2002-ben kezdődött az a gyermekmisszió, amely a legelesettebb, legszegényebb helyi magyar cigányok gyerekeit karolta fel. Elsősorban délutáni iskolai programokat szerveztek minden oktatási napon nekik, s azóta ezek között a nagyváradi magyar cigánygyerekek között már van gimnazista és zenei szakközépiskolás - tette hozzá.

 

A hasonló programok megismerése, az együttműködés megteremtése érdekében rendezte meg az egyházkerület tavaly ősszel Nagyváradon az első egyházi nemzetközi romaműhelyt, amelyen a helyiek mellett Szerbiából, Magyarországról, Bulgáriából és a németországi testvéregyházból vettek részt romakérdésekkel foglalkozó egyházi és civil szervezetek - ismertette Farkas Zsolt.

 

Tájékoztatása szerint e fórum folytatása volt a mostani debreceni, ahol egyebek mellett a romák magyarországi és európai jogi helyzetéről, oktatási tapasztalatairól, a romaprogramok támogatási lehetőségeiről cseréltek véleményt a résztvevők.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 Június   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Kárpátaljai magyar cigányok ellen hajtottak végre pogromot

  • Az ukrán nagykövet is elítélte a kárpátaljai romák elleni támadást

  • Közmunkások lázadása - Ne legyen kötelező méltatlan munkát elfogadni

  • Fizetős játszótérről nyilatkozott, elvitték a rendőrök

  • Járóka Lívia: véget kell vetni a kárpátaljai romák bántalmazásának!CÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt