HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Egyházi nemzetközi romaműhely Debrecenben

betűméret csökkentése betűméret növelése
2011 április 03    Forrás: MTI


Ez a cikk archív

Az egyház nem kerülheti meg a romaproblémát - mondta Farkas Zsolt, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület projektfejlesztője vasárnap Debrecenben, miután befejeződött a Romákkal való munka - kihívás az egyháznak és diakóniának elnevezésű nemzetközi műhely háromnapos programsorozata.

Hirdetmény

Farkas Zsolt szerint az egyházak az 1990-es évekig "elegánsan kikerülték" a romakérdést, aztán rájöttek, hogy ezt nem lehet.

 

E felismerés eredményeként a Nagyvárad központú Királyhágómelléki Református Egyházkerületben 2002-ben kezdődött az a gyermekmisszió, amely a legelesettebb, legszegényebb helyi magyar cigányok gyerekeit karolta fel. Elsősorban délutáni iskolai programokat szerveztek minden oktatási napon nekik, s azóta ezek között a nagyváradi magyar cigánygyerekek között már van gimnazista és zenei szakközépiskolás - tette hozzá.

 

A hasonló programok megismerése, az együttműködés megteremtése érdekében rendezte meg az egyházkerület tavaly ősszel Nagyváradon az első egyházi nemzetközi romaműhelyt, amelyen a helyiek mellett Szerbiából, Magyarországról, Bulgáriából és a németországi testvéregyházból vettek részt romakérdésekkel foglalkozó egyházi és civil szervezetek - ismertette Farkas Zsolt.

 

Tájékoztatása szerint e fórum folytatása volt a mostani debreceni, ahol egyebek mellett a romák magyarországi és európai jogi helyzetéről, oktatási tapasztalatairól, a romaprogramok támogatási lehetőségeiről cseréltek véleményt a résztvevők.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Január   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Rafael Gyula az Echo Tv-ben

  • Miért tüntette el az ORÖ a romagyilkosságok áldozatainak emléktábláját?

  • Érzékenyítő tréningre küldik a romákat diszkrimináló biztonsági őröket

  • Rafael Gyula: Rágalomhadjárat ellenem?

  • Máté Dezső: Ha angolul beszélek, akkor külföldi vagyok és nem magyar cigányCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt