2024 April 19., Friday/Emma napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Jobbikbűnözés: A rendőrség is készül a Jobbik hejőszalontai demonstrációjára
2011. 04. 02. 00:00

Rendőrök igazoltatják a Hejőszalontára érkezőket a település határában - közölte a Független Hírügynökség. Szimpatizánsokra és ellentüntetőkre is számítanak a településen.

A tüntetők azért mennek a Borsod megyei Hejőszalontára, mert ott március 23-án meggyilkoltak egy asszonyt - írta a Független Hírügynökség. Egyes információk szerint a támadók roma származásúak voltak. A szombat esti fáklyás felvonulás jobbikos országgyűlési képviselők részvételével zajlik majd, a felvonulásra szóló felhívás címe: "Demonstráció a cigányterror ellen."

 

Az Amnesty International arra kéri a rendőrséget, hogy akadályozza meg a rasszista erőszakot a településen. A jogvédő szervezet emberei is a helyszínen lesznek, és ha szükségesnek tartják, élőláncot alkotva védik meg a romákat. Közben kiderült, három LMP-s képviselő is a településre utazik, ezzel szolidaritásukat szeretnék kifejezni a helyi romákkal.

 

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a településen fokozott ellenőrzéseket rendeltek el a demonstráció miatt. Gaskó Bertalan szóvivő elmondta, hogy a rendezvényt kellő létszámmal biztosítják majd. Azt, hogy az odaérkezők mire számíthatnak, nem árulta el.

 

Úgy tudni, már mindkét táborból érkeztek emberek a faluba, a két "csapatot" az egyenruhások másfelé terelik, szétválasztva ezzel őket. A rendőrök a település határában igazoltatnak.