HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Romagyilkosságok - A negyedrendű vádlott azt állítja: nem tudta, hogy ölni mennek

betűméret csökkentése betűméret növelése
2011 április 01    Forrás: MTI


Ez a cikk archív

A negyedrendű vádlott azt állította a romák elleni támadássorozat büntetőperének pénteki, harmadik tárgyalásán a Pest Megyei Bíróságon: nem tudta, hogy ölni mennek Tiszalökre, nem volt tisztában útjuk céljával. Csontos István hosszan és részletesen beszélt mindarról, amit az akcióról tud

Hirdetmény

A tiszalöki támadásban 2009 tavaszán húsz méterről a saját háza udvarán lőttek agyon egyetlen lövéssel egy munkába induló férfit. A vád szerint több halálos támadás után ez volt az első olyan, amelyben Csontos is részt vett, ő vezette az autót, amivel az első- és a másodrendű vádlott, Kiss Árpád és Kiss István a helyszínre ment. Az ügyészség szerint Csontos István negyedrendű vádlott tudott a támadás céljáról.

 

A vádlott ugyanakkor a tárgyaláson azt mondta: meglepődött, meg volt zavarodva, amikor a tiszalöki halálos támadásra indulva puskákat látott társainál, de arra gondolt, hogy vadászni mennek. Kitért arra, hogy az autóba pakolt puskák között volt egy fekete golyós, távcsöves, kis állvánnyal felszerelt puska is.

 

Hozzátette: amikor a céltól mintegy 10 kilométerre éjnek idején két társa kiszállt az autóból, nem mondták neki, hogy hova mennek. Ezután ő átesett egy közúti ellenőrzésen, de a rendőr elengedte. Szerinte ekkor követte el élete legnagyobb hibáját azzal, hogy nem szólt a rendőrnek.

 

Csontos István közölte, hogy maffia- vagy uzsorásleszámolásra gondolt, mikor eszébe jutott: "Hoppá, én tettem ki két fegyverest!". Mikor társai visszatértek az autóhoz, hazaindultak, de elakadtak a sárban, ezért segítségül hívták egyik nőismerősüket, aki csupán tanúként szerepel az eljárásban.

 

Az ügyészség szerint a tiszalöki támadás sértettjét abból a megfontolásból választották ki a vádlottak, hogy egy rendezett életvitelű roma elleni támadás erőszakos válaszlépésekre sarkallhatja a romákat, ugyanis a tatárszentgyörgyi gyilkosság után több településen spontán járőrözésekbe kezdtek a cigányok, és a sajtóban elhíresült, sötét színű terepjárókat rendre megállították és ellenőrizték. Az előzetes terepszemle alapján úgy döntöttek, hogy ezúttal kihagyják a bűncselekmény elkövetéséből Pető Zsolt harmadrendű vádlottat.

 

Jelenleg csak Csontos tesz vallomást, három vádlott-társa nem. Csontost a 2-3 évvel ezelőtti, összesen hat halálos áldozatot követelő támadássorozat miatt többszörösen minősülő emberöléssel vádolták meg bűnsegédként, mert részt vett két akcióban, mindkétszer a helyszínre vezette a vádlottakat szállító autót.  

 

A pénteki tárgyalás elején szóba került, hogy Csontos, aki korábban szerződéses katona volt, egy AK 47 géppisztolyról szóló kézikönyvet adott Kiss Istvánnak, mert az kérte tőle. Ezt Kiss István a tárgyaláson vitatta.

 

A bíró szóvá tette, hogy vannak vádlottak, akik vallomást nem tesznek, csak kérdeznek, bár, mint mondta, ehhez joguk van. Ez esetben a korábban rendőrök előtt tett nyomozati vallomásaikat kell majd ismertetni.

 

A büntetőper pénteki tárgyalásának további részében Csontos folytatja vallomását a Pest Megyei Bíróságon.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 December   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Agócs János lett az ORÖ új elnöke

  • Adventi fogadás az államfőnél

  • Roma ifjúsági tréning Rimaszombatban

  • A miskolci romák polgármestere is akar lenni a frissen megválasztott Veres Pál

  • Dancs Mihály felmondta az ORÖ-s szövetségétCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt