HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Romagyilkosságok - Felfüggesztették a tárgyalást

betűméret csökkentése betűméret növelése
2011 Március 30    Forrás: MTI


Ez a cikk archív

Felfüggesztették a romagyilkosságok büntetőperének tárgyalását szerdán a Pest Megyei Bíróságon, miután az elsőrendű vádlott, Kiss Árpád nem válaszolt az anyja nevére, illetve állandó lakhelyére vonatkozó bírói kérdésekre.

Hirdetmény

Mielőtt az ötszörösen minősülő emberöléssel és más bűncselekményekkel vádolt Kiss Árpád meghallgatása megkezdődött volna, ügyvédje kérte, hogy a nyilvánosságot zárják ki arra az időre, amíg a vádlott a személyi körülményeire vonatkozó kérdésekre válaszol. Az ügyvéd védence családi és személyi kapcsolatainak védelmében tette az indítványt.

 

"A médiafelhajtásból, amennyire lehet, szeretnének kimaradni" - mondta a védő.

 

Kiss Árpád ügyvédje hozzátette: kedden is megkereste egy sajtószerv, hogy szeretnének riportot csinálni a vádlott lakókörnyezetében, szeretnék meginterjúvolni a vádlott édesanyját.

 

A bíró végül elutasította az indítványt azzal, hogy a büntetőeljárási törvény ilyen indokot nem ismer a tárgyalás nyilvánosságának korlátozására. Ezután tagadta meg az elsőrendű vádlott a személyi körülményeire vonatkozó kérdésekre a válaszadást.

 

Jelenleg szünetel a tárgyalás.

 

A büntetőper második tárgyalása rendkívüli biztonsági intézkedések és sajtóérdeklődés mellett kezdődött el.

 

Az ügyészség Kiss Árpádot, testvérét, Kiss Istvánt, Pető Zsoltot, valamint Csontos Istvánt ötszörösen minősülő, azaz előre kitervelten, aljas indokból, több emberen, részben sok ember életét veszélyeztetve, részben 14. életévét be nem töltött személy ellen elkövetett emberölés bűntettével és más bűncselekményekkel vádolja.

 

A vádirat múlt pénteki ismertetésekor az ügyész elmondta: a vádlottak cselekményeit kezdetben a romák közötti félelemkeltés motiválta. Később kifejezett ölési szándékkal, katonai pontossággal hajtották végre a legapróbb részletekig megtervezett akcióikat, amelyek során kilenc helyszínen hat embert, köztük egy ötéves gyermeket megöltek, ötöt megsebesítettek vadászfegyverekkel.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 Október   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Ösztöndíj a cigány értelmiségért

  • A romák is a Fidesz-KDNP jelöltjeit fogják támogatni

  • Romagyilkosságok - Tíz éve történt a nagycsécsi támadás

  • A SOMNAKAJ NOVEMBERBEN UTOLJÁRA A NEMZETI SZÍNHÁZBAN

  • Ösztöndíj pályázat roma fiataloknakCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt