HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Csütörtökön tárgyalják a tatárszentgyörgyi gyújtogatás ügyét

betűméret csökkentése betűméret növelése
2011 Március 30    Forrás: nepszava.hu


Ez a cikk archív

Csütörtökön kezdődik a 2009 áprilisában, Tatárszentgyörgyön történt gyújtogatás büntetőperének a tárgyalása. A településen abban az időszakban több ház is leégett, illetve 2009 februárjában ez volt a romák elleni gyilkosságsorozat egyik állomása, ahol egy férfit és kisfiát ölték meg.

Hirdetmény

A 2009 áprilisában történt tűzesetet követő hosszas nyomozás után a Dabasi városi Ezért is került a figyelem középpontjába a gyilkosság után két hónappal, hogy felgyújtották a település akkor cigány kisebbségi önkormányzata elnökhelyettesének a házát. Azóta kiderült: vélhetően biztosítási csalást akartak végrehajtani a tulajdonosok. gyészség nyújtott be vádiratot a bírósághoz. A ház tulajdonosnőjét - aki akkor kisebbségi elnökhelyettes volt - és élettársát jelentős kárt okozó csalás bűntett kísérletével vádolják. A tárgyalás csütörtökön reggel kezdődik a Dabasi Városi Bíróságon.

Mint a Független Hírügynökség akkor hírül adta, 2009. április 7-ére virradóra kigyulladt Tatárszentgyörgyön egy lakóház, a tűzeset körül már akkor több gyanús jelet találtak a rendőrök. Az egyik ilyen, hogy valaki belülről locsolta fel égésgyorsítóval és gyújtotta fel a házat. Később kiderült, hogy a házra, a melléképületekre és a bennük lévő ingóságokra korábban jelentős összegű biztosítást kötöttek, jóval magasabb értékre, mint amit a ház ért. Biztosítási szakemberek akkor azt mondták, hogy ilyen előfordul, hiszen a biztosítást legtöbbször újjáépítési értékre kötik.

Abban az időszakban egyébként jelentősen megugrott a környéken a lakás és háztüzek száma, a legtöbb esetnek azonban nem volt rendőrségi vonatkozása. 2008. első öt hónapjában a dabasi tűzoltókhoz tartozó településeken, így Tatárszentgyörgyön összesen két épülettűz volt, Örkényben egy sem. 2009 első öt hónapjában viszont Tatárszentgyörgyön már 12, Örkényben pedig öt, különböző nagyságú és jelentőségű tűzesethez kellett vonulniuk a tűzoltóknak.


Független Hírügynökség

Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 Augusztus   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Új jelentés szedi szét Járóka Lívia állításait a magyarországi romák helyzetéről

  • Németh Zsolt: az európai történelem és a cigányság története szervesen összekapcsolódik

  • Budapest Ritmo - Idén a roma kultúra áll a középpontban

  • Roma Pride 2018: “Te is a nemzet része vagy!”

  • Roma Büszkeség Napja -„Egyformán vagyunk emberek”CÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt