2024 April 25., Thursday/Márk napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Csütörtökön tárgyalják a tatárszentgyörgyi gyújtogatás ügyét
2011. 03. 30. 00:00

Csütörtökön kezdődik a 2009 áprilisában, Tatárszentgyörgyön történt gyújtogatás büntetőperének a tárgyalása. A településen abban az időszakban több ház is leégett.

A 2009 áprilisában történt tűzesetet követő hosszas nyomozás után a Dabasi városi Ezért is került a figyelem középpontjába a gyilkosság után két hónappal, hogy felgyújtották a település akkor cigány kisebbségi önkormányzata elnökhelyettesének a házát. Azóta kiderült: vélhetően biztosítási csalást akartak végrehajtani a tulajdonosok. gyészség nyújtott be vádiratot a bírósághoz. A ház tulajdonosnőjét - aki akkor kisebbségi elnökhelyettes volt - és élettársát jelentős kárt okozó csalás bűntett kísérletével vádolják. A tárgyalás csütörtökön reggel kezdődik a Dabasi Városi Bíróságon.

Mint a Független Hírügynökség akkor hírül adta, 2009. április 7-ére virradóra kigyulladt Tatárszentgyörgyön egy lakóház, a tűzeset körül már akkor több gyanús jelet találtak a rendőrök. Az egyik ilyen, hogy valaki belülről locsolta fel égésgyorsítóval és gyújtotta fel a házat. Később kiderült, hogy a házra, a melléképületekre és a bennük lévő ingóságokra korábban jelentős összegű biztosítást kötöttek, jóval magasabb értékre, mint amit a ház ért. Biztosítási szakemberek akkor azt mondták, hogy ilyen előfordul, hiszen a biztosítást legtöbbször újjáépítési értékre kötik.

Abban az időszakban egyébként jelentősen megugrott a környéken a lakás és háztüzek száma, a legtöbb esetnek azonban nem volt rendőrségi vonatkozása. 2008. első öt hónapjában a dabasi tűzoltókhoz tartozó településeken, így Tatárszentgyörgyön összesen két épülettűz volt, Örkényben egy sem. 2009 első öt hónapjában viszont Tatárszentgyörgyön már 12, Örkényben pedig öt, különböző nagyságú és jelentőségű tűzesethez kellett vonulniuk a tűzoltóknak.


Független Hírügynökség