HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Aba-Horváth: Mindenki hagyja békén Hajdúhadházat!

betűméret csökkentése betűméret növelése
2011 Március 28    Forrás: dehir.hu


Ez a cikk archív

Hajdúhadház – Nincs szükség se masírozó egyenruhásokra, se habzó szájú cigány vezetőkre Hajdúhadházon – jelentette ki Aba-Horváth István, a Hajdú-Bihar Megyei Cigány Önkormányzat ülésén.

Hirdetmény

Amint a Barikád.hu videója nyomán a Dehir.hu elsőként megírta, áprilisban Hajdúhadházon tartana erődemonstrációt a Jobbikhoz és a betiltott Magyar Gárdához több szálon kötődő Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület kétszáz polgárőre. A több sajtóorgánum által csak „gárdistáknak” nevezett polgárőrök legutóbb a Heves megyei Gyöngyöspatán járőröztek, hatalmas vihart kavarva. A céljuk a megfogalmazásuk szerint a „cigánybűnözés visszaszorítása” volt.

A tervezett hadházi demonstráció megyénkben is sok indulatot szül. A polgármester közleményben jelezte, ők nem kérnek a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület segítségéből. A Hajdú-Bihar Megyei Polgárőr Szövetség úgy döntött, az ügyészséghez fordul, majd ennek elnöke vívott szócsatát Rubi Gergely hadházi jobbikos képviselővel.

Az esetleges járőrözés téma volt a Hajdú-Bihar Megyei Cigány Önkormányzat hétfői ülésén is. Aba-Horváth István arra kérte a megjelent képviselőket, hogy ne rohanjanak a falnak, ezt a helyzetet próbálják meg nyugodtan, csöndesen és higgadtan megoldani.

- Semmilyen masírozó egyenruhásokra vagy habzó szájú cigány vezetőkre nincs szükség. Hajdúhadháznak építő jellegű ötletek, beruházások, olyan kezdeményezések kellenek, amelyek előrelendítik a települést a fejlődésben – magyarázta Aba-Horváth. - Mindenki hagyja békén Hajdúhadházat, a település gondjait az ott élőknek, a magyaroknak, a romáknak, és a helyi hatóságoknak kell megoldaniuk. A polgármester úrral is beszéltem, és kértem, hogy fogadja el szakmai tanácsaimat, jöjjön létre egy olyan együttműködés, mellyel a településen új munkahelyeket tudunk létrehozni. Inkább ezzel foglalkozzunk, próbáljunk a jelenlegi rosszból előnyt kovácsolni, ne öntsünk olajt a tűzre! – tette hozzá az elnök.

Aba-Horváth István arra a kérdésünkre, hogy mit tesznek akkor, ha mégiscsak egyenruhában masírozó Szebb Jövőért-polgárőrök lepik el a település utcáit, azt válaszolta: egyelőre erre nem készültek fel, nem tudják, milyen eszközzel lehetne megakadályozni azt, hogy ezek az erők megjelenjenek a településen.

- Bűnözés mindenhol van, bizonyos társadalmi csoportok néhány százaléka mindig követ el bűnt, de ezért nem szabad azokat büntetni, akik tisztességesen és becsületesen élnek. Azt gondolom, ez az egész egy előítéleten alapszik, amit a Jobbik tovább szít és olyan politikai szintre emel, amiből aztán ők szeretnének hasznot húzni. Próbálják ezáltal magukhoz édesgetni az időközben bizonytalanná vált szavazókat – mondta el Aba-Horváth István.Hirdetmény
Ehhez a cikkhez eddig 1 hozzászólás érkezett.

#1   aljaskarcsi  | 2011 Március 28 23:39:10 like(0) dislike(0)

Aki nem bűnöző annak nincs félnivalója, ha pedig az összes cigány retteg a polgárőröktől annak oka van. NE LOPJ és nem kell félned a törvényektől.
vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 November   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Agócs János lett az ORÖ új elnöke

  • Adventi fogadás az államfőnél

  • Roma ifjúsági tréning Rimaszombatban

  • A miskolci romák polgármestere is akar lenni a frissen megválasztott Veres Pál

  • Dancs Mihály felmondta az ORÖ-s szövetségétCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt