HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Romagyilkosságok - Tényleges életfogytiglan is kiszabható - ÖSSZEFOGLALÓ

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  romagyilkosságok
2011 Március 25    Forrás: MTI


Ez a cikk archív

Tényleges életfogytiglani szabadságvesztés is kiszabható a romagyilkosság vádlottjaira az ügyészség szerint.

Hirdetmény

Az első tárgyalási napon, pénteken a vádiratot ismertették a romagyilkosságok miatt indult büntetőperben a Pest Megyei Bíróságon; a vád ötszörösen minősülő emberölés.

 

A vádlottak kilenc támadásban 78 lövést adtak le, 11 gyújtópalackot hajítottak el, és ezzel összesen 55 ember életét veszélyeztették. Hat halálos áldozat, öt életveszélyes és öt súlyos sérült volt, köztük nők és gyermekek.

 

Az ügyészség szerint mindez aljas indokból, előre kitervelten, több emberen, részben 14 éven aluli sérelmére, részben sok ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölésnek minősül, ezért a büntető törvénykönyv alapján tényleges életfogytiglani szabadságvesztés is kiszabható. Ezen túlmenően a vád még más bűncselekményeket is az elkövetők terhére ró, így például lőfegyverrel visszaélést.

 

Az ügyészség szerint a 2008. novemberi nagycsécsi támadás volt a fordulópont: miután a támadók agyonlőttek egy testvérpárt, felmérték, hogy nincs visszaút, és még elszántabbakká váltak - derült ki a vádirat ismertetésekor.

 

A tárgyalás szigorú biztonsági intézkedések mellett kezdődött meg. A 2009. augusztus 21-i elfogásuk óta előzetes letartóztatásban lévő Kiss Árpádot, Kiss Istvánt, Pető Zsoltot és Csontos Istvánt - kezén és lábán megbilincselve - géppisztolyos kommandósok kísérték a bíróság budapesti, Thököly úti épületébe, majd bilincsben és vezetőszáron vitték őket a legnagyobb, földszinti tárgyalóterembe.

 

Az ügyész által ismertetett vádirat szerint a vádlottak úgy vélték, az igazságszolgáltatás nem tölti be megfelelően feladatát a cigány származású elkövetőkkel szemben. Személyes sérelmeik és a kisebbségi csoportokkal szembeni ellenérzésük mellett a rendcsinálási elhatározásukban az olaszliszkai gyilkosság - Szögi Lajos tanár meglincselése - is nagy szerepet játszott.

 

A nyári ítélkezési szünetig több mint harminc tárgyalás lesz a romagyilkosságok büntetőperében a Pest Megyei Bíróságon.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Augusztus   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Visszafogadta a Fidesz a cigányozó edelényi polgármestert

  • Farkas Flórián pofátlansága: folytatnia kell az elért sikerek megtartásáért…..

  • Kis Grófo képével cigányozott a szolnoki ellenzék

  • Felosztanák Farkas Flórián birodalmát

  • A cigányok felzárkóztatása az egész társadalom ügyeCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt