HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

A foglalkoztatásról is tárgyaltak

betűméret csökkentése betűméret növelése
2011 Március 23    Forrás: somogytv.hu


Ez a cikk archív
A foglalkoztatás kérdése is napirendre került a nagyatádi cigány kisebbségi önkormányzat soron következő ülésén, ahol a Somogy Megyei Területi Cigány Kisebbségi önkormányzat is képviseltette magát. Az ülésen bírósági ülnököt is választott a nagyatádi roma kisebbségi önkormányzat, illetve más kisebbségi önkormányzatokkal való együttműködési szándékukat is kifejezték a résztvevő roma vezetők.
Hirdetmény

Nemrégiben megállapodási szerződést írt alá a nagyatádi cigány kisebbségi önkormányzat a somogy megyei területi cigány kisebbségi önkormányzattal. Ennek okán élt javaslattal Bogdán Péter az integrációs bizottság elnöke.

 

Bogdán Péter, elnök, SMCKÖ, Integrációs bizottság:
- Kezdeményezze a települési önkormányzat irányába, hogy közfeladatokat vállaljanak át és ezzel kinyílnak azok a lehetőségek, amik a cigány kisebbségi önkormányzat amellyel az érdekképviseletében lévő embereknek új lehetőséget tud biztosítani.


Akár a foglalkoztatás területén is, amelyben Ignácz János nagyatádi roma vezető szerint van mit tenni.

 

Ignácz János, elnök, Nagyatádi Területi Cigány Kisebbségi Önkormányzat:
- Azt gondolom, hogy egy ilyen kifelé magamutogatás van és nem ér el a hátrányos helyzetű emberekhez a foglalkoztatás, akiknek szüksége lenne rá. Korábban se kellett tapsikolni a foglalkoztatás miatt, de ez a mostani egyszerűen rossz.


Hiszen, mint azt Ignácz János elmondta, az emberek dolgoznának és keresik a lehetőségeket. Ehhez is szükséges volna a megfelelő információáramlás és a széleskörű együttműködés a Somogy Megyei Területi Cigány Kisebbségi Önkormányzattal, amelynek fő célja a konkrét, operatív tevékenységek végrehajtása.

 

Bogdán Péter, elnök, SMCKÖ, Integrációs bizottság:
- A Széll Kálmán tervnek a romákhoz való leintegrálása a Széchenyi Tervből adódó eddigi feladatok konkretizálása a foglalkoztatáspolitikai tevékenységek javítása. A Leader programokba történő befolyás, ami gyakorlatilag olyan szinten történt, hogy nem is volt ismert a romák részére.


A nagyatádi romák azonban együttműködnének a barcsi valamint a kaposvári, továbbá a horvát kisebbségi önkormányzattal.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Szeptember   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Összegzés az Első Országos Roma Ifjúsági Kongresszusról

  • A Dikh TV november elejéig kódolatlanul elérhető

  • Farkas Flórián nagy feltámadása: újra bevetik listavezetőként

  • Csoda, hogy egyáltalán létezik

  • Az ellenzék adhatja az ORÖ-elnökét, Flóri nagyot bukhat!CÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt