2024 April 19., Friday/Emma napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

A foglalkoztatásról is tárgyaltak
2011. 03. 23. 00:00

A foglalkoztatás kérdése is napirendre került a nagyatádi cigány kisebbségi önkormányzat soron következő ülésén, ahol a Somogy Megyei Területi Cigány Kisebbségi önkormányzat is képviseltette magát.

Nemrégiben megállapodási szerződést írt alá a nagyatádi cigány kisebbségi önkormányzat a somogy megyei területi cigány kisebbségi önkormányzattal. Ennek okán élt javaslattal Bogdán Péter az integrációs bizottság elnöke.

 

Bogdán Péter, elnök, SMCKÖ, Integrációs bizottság:
- Kezdeményezze a települési önkormányzat irányába, hogy közfeladatokat vállaljanak át és ezzel kinyílnak azok a lehetőségek, amik a cigány kisebbségi önkormányzat amellyel az érdekképviseletében lévő embereknek új lehetőséget tud biztosítani.


Akár a foglalkoztatás területén is, amelyben Ignácz János nagyatádi roma vezető szerint van mit tenni.

 

Ignácz János, elnök, Nagyatádi Területi Cigány Kisebbségi Önkormányzat:
- Azt gondolom, hogy egy ilyen kifelé magamutogatás van és nem ér el a hátrányos helyzetű emberekhez a foglalkoztatás, akiknek szüksége lenne rá. Korábban se kellett tapsikolni a foglalkoztatás miatt, de ez a mostani egyszerűen rossz.


Hiszen, mint azt Ignácz János elmondta, az emberek dolgoznának és keresik a lehetőségeket. Ehhez is szükséges volna a megfelelő információáramlás és a széleskörű együttműködés a Somogy Megyei Területi Cigány Kisebbségi Önkormányzattal, amelynek fő célja a konkrét, operatív tevékenységek végrehajtása.

 

Bogdán Péter, elnök, SMCKÖ, Integrációs bizottság:
- A Széll Kálmán tervnek a romákhoz való leintegrálása a Széchenyi Tervből adódó eddigi feladatok konkretizálása a foglalkoztatáspolitikai tevékenységek javítása. A Leader programokba történő befolyás, ami gyakorlatilag olyan szinten történt, hogy nem is volt ismert a romák részére.


A nagyatádi romák azonban együttműködnének a barcsi valamint a kaposvári, továbbá a horvát kisebbségi önkormányzattal.