HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Slota megoldja a kisebbségi problémát: a magyarok és a cigányok keljenek át a Dunán

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  szlovákia, Ján Slota
2011 Március 22    Forrás: MTI


Ez a cikk archív

Megoldódna Szlovákiában a cigány és a magyar probléma, ha mindkét népcsoport áttelepülne a Duna túlpartjára, Magyarországra - vélekedett a Szlovák Nemzeti Párt (SNS) elnöke kedden Pozsonyban.

Hirdetmény

Ján Slota a népszámlálás kapcsán beszélt erről, amikor bírálta és "álszentnek" nevezte, hogy a szlovákiai magyar pártok - a Magyar Koalíció Pártja (MKP) és a Híd - a romák között kampányolnak, hogy vallják magukat minél nagyobb számban magyarnak. Az SNS - szerinte - senkit sem kíván meggyőzni arról, hogy szlováknak vallja magát.

 

Sajtótájékoztatóján Slota kijelentette, az ő kívánságuknak az felelne meg, ha "akár az összes cigány is magyar nemzetiségűnek vallaná magát. Azután közösen keljenek át a Dunán, s nálunk meg lesz oldva a cigánykérdés és a magyarkérdés is."

 

Ján Ikrényi, a párt alelnöke szerint a szlovákiai magyarok és a romák helyzetét össze sem lehet hasonlítani. Míg a magyaroknak állítólag átlagon felüli jogaik vannak, a romák iránt csak a választások előtt van érdeklődés, s a kormánynak nincs koncepciója gondjaik megoldására, helyzetük rendezésére.

 

Slota megdöbbentőnek nevezte, hogy Berényi József, a Magyar Koalíció Pártjának (MKP) elnöke nem akar nyilatkozni, megkapta-e már a magyar állampolgárságot, amelyet saját bejelentése szerint az év elején kérelmezett.

 

"Berényi gyáván eltitkolja, van-e magyar állampolgársága vagy nincs. Személyes meggyőződésem, hogy van, s ezért el kellene venni szlovák állampolgárságát" - jelentette ki Slota.

 

Szóba került az is, hogy március 15-én Erdélyben többen már megkapták a magyar állampolgárságot. A szlovák nacionalista politikus nem érti, hogyan lehet hűséget esküdni egyszerre két államnak.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Február   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829 
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Lendvay József: „A prímás dolga az is, hogy virtuóz legyen”

  • A debreceni roma vezető szerint a jobbikos Jakab Péter a cigányság ellen uszított

  • „Így nem lehet öntudatos cigány polgárrá válni”

  • A Diverse Youth Network konferenciát tartott az Antirasszista világnapon Pécsett

  • „Elégettem az összes könyvemet, a Biblia kivételével” – Látogatóban Horváth Gyula költőnélCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt