HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Slota megoldja a kisebbségi problémát: a magyarok és a cigányok keljenek át a Dunán

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  szlovákia, Ján Slota
2011 Március 22    Forrás: MTI


Ez a cikk archív

Megoldódna Szlovákiában a cigány és a magyar probléma, ha mindkét népcsoport áttelepülne a Duna túlpartjára, Magyarországra - vélekedett a Szlovák Nemzeti Párt (SNS) elnöke kedden Pozsonyban.

Hirdetmény

Ján Slota a népszámlálás kapcsán beszélt erről, amikor bírálta és "álszentnek" nevezte, hogy a szlovákiai magyar pártok - a Magyar Koalíció Pártja (MKP) és a Híd - a romák között kampányolnak, hogy vallják magukat minél nagyobb számban magyarnak. Az SNS - szerinte - senkit sem kíván meggyőzni arról, hogy szlováknak vallja magát.

 

Sajtótájékoztatóján Slota kijelentette, az ő kívánságuknak az felelne meg, ha "akár az összes cigány is magyar nemzetiségűnek vallaná magát. Azután közösen keljenek át a Dunán, s nálunk meg lesz oldva a cigánykérdés és a magyarkérdés is."

 

Ján Ikrényi, a párt alelnöke szerint a szlovákiai magyarok és a romák helyzetét össze sem lehet hasonlítani. Míg a magyaroknak állítólag átlagon felüli jogaik vannak, a romák iránt csak a választások előtt van érdeklődés, s a kormánynak nincs koncepciója gondjaik megoldására, helyzetük rendezésére.

 

Slota megdöbbentőnek nevezte, hogy Berényi József, a Magyar Koalíció Pártjának (MKP) elnöke nem akar nyilatkozni, megkapta-e már a magyar állampolgárságot, amelyet saját bejelentése szerint az év elején kérelmezett.

 

"Berényi gyáván eltitkolja, van-e magyar állampolgársága vagy nincs. Személyes meggyőződésem, hogy van, s ezért el kellene venni szlovák állampolgárságát" - jelentette ki Slota.

 

Szóba került az is, hogy március 15-én Erdélyben többen már megkapták a magyar állampolgárságot. A szlovák nacionalista politikus nem érti, hogyan lehet hűséget esküdni egyszerre két államnak.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 December   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Barátocskám, te nem is migráns vagy, hanem cigány

  • Hamarosan megvédheti doktori disszertációját

  • „Az én cigány ruháim magyarul szólalnak meg”

  • CEU-n végzett cigány lány: A gyerekek azt hiszik, indiai vagyok és a romák lopnak

  • Setét Jenő: az egyetemes emberi jog a legfontosabb értékCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt