2024 April 20., Saturday/Konrád, Tivadar napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Makai: szájtépés helyett kézzel fogható eredmények kellenek
2011. 03. 22. 00:00

A február végén kinevezett fővárosi romaügyi biztos a Ma Reggelben azt mondta:szájtépés helyett próbálunk kézzel fogható eredményeket produkálni. Ilyen lehet a romák kivezetése a nyílt munkaerőpiacra.

20 évvel a rendszerváltoztatás után vagyunk, de igazi eredményeket nem mutattak fel még romaügyekben – mondta Makai Sándor a Ma Reggelben. A február végén kinevezett fővárosi romaügyi biztos a műsorban elmondta: „a szájtépés helyett próbálunk kézzel fogható eredményeket produkálni. Ilyen eredmény lehet a romák kivezetése a nyílt munkaerőpiacra. Hozzátette: a legfontosabb, hogy a romák munkához jussanak.

 

Makai Sándor a műsorban elmondta: „olyan vállalkozókat próbálunk megkeresni, akik vállalják azt, hogy 10-15 százalékban romákat és hátrányos helyzetűeket foglalkoztatnak, ezért cserében pedig a pályáztatásoknál előnyt élveznének. A budapesti romaügyi biztos továbbá hozzátette, hogy a kormányzat felé az a javaslatuk a probléma megoldására, hogy az állam egy évig vállalja át a közterheket a romaszármazású emberek alkalmazása esetén.

 

Arra az újságírói kérdésre, hogy a romáknak változni kell-e, Makai Sándor a műsorban elmondta, hogy "mindkét oldalon változni kell, nekünk romáknak is. Mindannyian egy országban élünk, kötelességünk együttműködni, együtt gondolkodni az ország javára tenni és dolgozni" – tette hozzá.