HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Gyöngyöspata – AZ FCÖ és az RPT elítéli a félelemkeltő járőrözést

betűméret csökkentése betűméret növelése
2011 Március 21    Forrás: MTI


Ez a cikk archív

A Fővárosi Cigány Önkormányzat (FCÖ) és a Roma Polgári Tömörülés (RPT) elutasít minden önkényesen alakult félkatonai, militáns szervezetet, szerveződést, illetve minden etnikai gyűlölködésnek táptalajt adó mozgalmat; a két szervezet arra kéri a roma lakosságot, hogy ne üljön fel a provokációknak, és kizárólag demokratikus eszközökkel fejezze ki megütközését, illetve segítse a helyi rendőrség munkáját.

Hirdetmény

Makai István, a két roma szervezet elnöke az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében, utalva a rasszizmus elleni világnapra, úgy fogalmazott: mélységesen elítéli, hogy a Gyöngyöspatán "állomásozó" Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tovább kívánja folytatni etikátlan és jogellenes tevékenységét Hajdúhadházán.

 

"Egy ilyen ellenséges hangulatot árasztó szerveződés minden helyes és igaz értékrendű polgárban félelmet kelt. Az európai polgári demokrácia és értékrend egyik legfontosabb pillére az emberi szabadságjogok tiszteletben tartása, ezért megengedhetetlen, hogy a XXI. században bármelyik kisebbséget ilyen inzultus, fenyegetettség érjen" – írta az FCÖ és az RPT elnöke.

 

A roma vezető közölte: bízik abban, hogy mind a polgári kormány, mind pedig a magyar rendőrség képes megfelelő módon kezelni a térségben kialakult állapotokat, és ehhez minden rendelkezésére álló eszközt felajánl, hogy a térségben uralkodó közállapotok megnyugtató rendezését elősegítse.

 

A Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tagjai március elejétől csaknem három héten át járőröztek a 2.800 lakosú Gyöngyöspatán, állításuk szerint a megszaporodott bűncselekmények miatt. A Jobbik helyi vezetője, Juhász Oszkár az MTI-nek korábban azt mondta: azért járőröznek, mert sok bejelentést kaptak vagyon elleni bűncselekményekről, garázdaságról, zaklatásról, s a bűncselekmények mögött helyi cigányokat sejtenek.

 

A Jobbik március 6-án - a rendőrség becslése szerint - mintegy ezer ember részvételével demonstrációt tartott a Heves megyei településen. Vona Gábor, a párt elnöke ez alkalomból úgy fogalmazott, hogy "magyarpárti tüntetést" tartottak a községben.

 

A járőröző polgárőrök március 17-én hagyták el a Heves megyei települést; mint közölték, áprilisban Hajdú-Bihar megyében, Hajdúhadházán kívánnak hasonló tevékenységet folytatni.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 Június   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Az olasz belügyminiszter azon sajnálkozik, hogy az olasz romákat nem tudja kitoloncolni

  • Gazdag cigányok elleni rablógyilkosságra készültek

  • Vádat emeltek a solti cigány önkormányzati vezető ellen

  • Kellenek a tanodák, mert a fiatalok kötődéseket is kaphatnak bennük

  • Kárpátaljai magyar cigányok ellen hajtottak végre pogromotCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt