HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

A sümegi CKÖ vezetője szerint alaptanul bírálja gazdálkodásukat a polgármester

betűméret csökkentése betűméret növelése
2011 Március 21    Forrás: MTI


Ez a cikk archív

A sümegi cigány kisebbségi önkormányzat elnöke úgy véli, alaptalanul bírálja a szervezet gazdálkodását a város polgármestere.

Hirdetmény

Orbán István hétfőn sajtótájékoztatón elmondta, hogy a város polgármestere a helyi televíziónak adott nyilatkozatában azzal vádolta meg a kisebbségi önkormányzatot - és ezzel hamis színben tüntette fel -, hogy a rászorulók segítése helyett bálokra és reprezentációra költött több százezer forintot. Az elnök leszögezte, hogy a kisebbségi önkormányzat a törvényeknek megfelelően látja el a feladatát, a helyi roma gyerekek oktatásához minden évben hozzájárul, a helyi vállalkozókkal együttműködve részt vesz a cigány lakosság foglalkoztatását elősegítő pályázatokban.

 

Vajda László, az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) alelnöke szerint a települési önkormányzatnak együtt kellene működnie a kisebbségi önkormányzattal, ezért azt javasolta, hogy a kisebbségi képviselő-testület határozatban kérje a jegyzőt és a polgármestert a vita tisztázására. Kiemelte, hogy a helyi televíziónak teret kellene adnia az ellenvéleménynek is, és a polgármesternek valótlan állításai miatt le kellene mondania.

 

"Ha Sümegen nem jó irányba mennek az ügyek, a városháza elé fogunk vonulni, ha kell, ötszázezer embert is ide tudunk hozni a városba" - mondta az ORÖ alelnöke, hozzátéve, hogy kiállnak Sümeg cigány kisebbségi önkormányzatáért.

 

Rátosi Ferenc, Sümeg független polgármestere az MTI-nek elmondta, hogy a város nem ad támogatást a felelőtlen gazdálkodást folytató kisebbségi önkormányzatnak; szerinte ugyanis az állami támogatást vacsorákra fordították. A kisebbségi önkormányzat a 2010-es költségvetéséhez a Sümeg városért közalapítványtól további 360 ezer forintot kapott, de az idén nem adnak támogatást - mondta Rátosi Ferenc. "Ez politikai hecckampány, amit a város leváltott fideszes vezetői folytatnak, mert elzártuk a közpénzek csapját" - mondta a polgármester.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 November   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Agócs János lett az ORÖ új elnöke

  • Adventi fogadás az államfőnél

  • Roma ifjúsági tréning Rimaszombatban

  • A miskolci romák polgármestere is akar lenni a frissen megválasztott Veres Pál

  • Dancs Mihály felmondta az ORÖ-s szövetségétCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt