HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

A közbiztonság javításáért tüntetett a Magyar Nemzeti Gárda a fővárosban

betűméret csökkentése betűméret növelése
2011 Március 21    Forrás: MTI


Ez a cikk archív

A közbiztonság javításáért tüntetett a magát Magyar Nemzeti Gárdának nevező szerveződés hétfőn a fővárosban, a rendőrség XIII. kerületi, Teve utcai székháza előtti füves részen.

Hirdetmény

A mintegy 100 ember részvételével tartott demonstráción a szónokok azt hangsúlyozták, hiába ígérte meg a kormány, hogy két hét alatt rendet tesz az országban, ez elmaradt. A "cigánybűnözést" emlegetve a közbiztonság területén tapasztalható "fejetlenség" ellen tiltakoztak, és felhívták a belügyminiszter és a kormány figyelmét arra, hogy még mindig nincs elég rendőr néhány településen.

 

A tüntetés szervezői szerint vissza kellene állítani a csendőrséget, és elhangzott az is, hogy a politikának támogatnia kellene az olyan szervezeteket, mint a Magyar Nemzeti Gárda.

 

A Magyar Gárda egyesületet és mozgalmat  2009 júliusában jogerősen feloszlatta a Fővárosi Ítélőtábla, határozatát a Legfelsőbb Bíróság is jóváhagyta 2009 decemberében. Március elején büntetőper kezdődött a Pesti Központi Kerületi Bíróságon a Magyar Gárda Új Magyar Gárda néven történő újjászervezése miatt. Ugyancsak perbe fogták az Új Magyar Gárda főkapitányát, a büntetőperben Kiss Róbertet folytatólagosan elkövetett hatósági rendelkezés elleni izgatással, valamint két társával együtt egyesülési joggal való visszaéléssel vádolják.

 

A hétfői demonstráción felszólalt Zagyva György Gyula, a Jobbik országgyűlési képviselője is, aki szerint a belügyminiszter olyan parancsot kapott, hogy lehetetlenítse el a gárda működését. A politikus szerint erre jó példa, hogy a rendőrség március 1-én feloszlatta a szervezet rendezvényét a Hősök terén.

 

A hétfői tüntetésen rendbontás nem volt. A BRFK sajtóügyeletese azt közölte az MTI-vel, hogy a rendezvény békés volt, senkit nem kellett előállítani.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Január   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • A cigányok harminc éve elszenvedői a túlóratörvénynek

  • ORÖ-s képviselők tucatjait hallgatták ki gyanúsítottként

  • KÁSLER MIKLÓS: A ROMA SZAKKOLLÉGIUMOK ELŐSEGÍTIK A TEHETSÉGEK KIBONTAKOZTATÁSÁT

  • Azért kellett mennie a CEU-nak, mert Soros támogatta a romákat?

  • Rafael Gyula: a baloldali pártok mondják fel a Jobbikkal való együttműködésüket!CÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt