HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Ügyészséghez fordul a hajdú-bihari polgárőrség a Szebb Jövőért Egyesület miatt

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  jobbikbűnözés
2011 Március 19    Forrás: MTI


Ez a cikk archív

Határozatban kötelezte a Hajdú-Bihar Megyei Polgárőr Szövetség szombati debreceni közgyűlése Tóth Attila újraválasztott elnököt: kezdeményezzen ügyészségi vizsgálatot annak megállapítására, hogy törvényesen működik-e a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület. Az egyesület ugyanis heteken át tartó járőrözést tervez a nagy számban romák lakta Hajdúhadházon, egyik tagjuk - Rubi Gergely jobbikos országgyűlési képviselő - pedig a megyei lapban puhánynak nevezte az Országos Polgárőr Szövetség helyi csoportját, amit a szombati küldöttgyűlésen visszautasítottak.

Hirdetmény

"Az erőszakra erőszakkal válaszolni óriási hiba lenne" - mondta a küldöttgyűlésen Bodó Sándor (Fidesz), a hajdú-bihari közgyűlés elnöke, aki több éve maga is polgárőr Sárrétudvariban. Az viszont jogos igény, hogy "erőt tudjunk demonstrálni a magunk higgadt, megfontolt módján" - tette hozzá a politikus.

 

Nagy Sándor, a hajdúhadházi polgárőrség parancsnoka a "puhány" minősítésre úgy reagált: "tényleg nem vertünk meg senkit, a törvényesség talaján végezzük a munkánkat".

 

A küldöttgyűlés arra is kötelezte Tóth Attila elnököt: kérje fel Rubi Gergely képviselőt, hogy a megyei lapban kérjen bocsánatot sértő kijelentései miatt a polgárőr szövetségtől, ennek híján jó hírnév nagy nyilvánosság előtt elkövetett megsértése miatt tegyen feljelentést a jobbikos politikus ellen. (Rubi Gergely korábban a Hajdú-bihari Naplóban kijelentette: azért hozták létre a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesületet, mert "az Országos Polgárőr Szövetség helyi szervezete nem fektetett elegendő energiát a munkába, a polgárőrök nem nagyon mertek fellépni a bűnelkövetők ellen.)

 

Tóth Attila, a hajdú-bihari szövetség újraválasztott elnöke a küldöttgyűlésen elmondta: a megye 84 egyesületében 4763 polgárőr teljesít szolgálatot, tavaly három új egyesület alakult 133 taggal.

 

Hajdú-Bihar 82 települése közül csak négyben - Bedőn, Darvason, Kokadon és Toldon - nincs polgárőrség.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Augusztus   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Visszafogadta a Fidesz a cigányozó edelényi polgármestert

  • Farkas Flórián pofátlansága: folytatnia kell az elért sikerek megtartásáért…..

  • Kis Grófo képével cigányozott a szolnoki ellenzék

  • Felosztanák Farkas Flórián birodalmát

  • A cigányok felzárkóztatása az egész társadalom ügyeCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt