2024 March 29., Friday/Gedeon, Johanna napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Hatvanezres ösztöndíjjal segíthetik a diákokat
2011. 03. 18. 00:00

A közigazgatási és igazságügyi miniszter a találkozón bejelentette az általa alapított nemzetiségi tanulmányi ösztöndíj márciusi meghirdetését.

A miniszter az egyeztetés elején leszögezte: személyes garanciát vállal arra, hogy Magyarországon a nemzetiségi és kisebbségi jogok nem sérülhetnek. Navracsics Tibor a nemzetiségi tanulmányi ösztöndíjat ismertetve közölte: az anyanyelvű és kétnyelvű nemzetiségi középiskolák diákjai által elnyerhető, havi 60 ezer forintos ösztöndíjat azért hozták létre, mert így kívánják segíteni azokat a tehetséges fiatalokat, akik esetleg a lakóhelyük távolsága miatt vagy anyagi okokból nem tudnak egyetemre, főiskolára menni.

Az érettségi előtti két évben havi 60 ezer forintos összeggel járó nemzetiségi tanulmányi ösztöndíjat középiskolánként, évfolyamonként egy diák nyerheti el. Az ösztöndíjpályázaton – az anyanyelvű és kétnyelvű kisebbségi program szerint működő középfokú iskolák ajánlása alapján – az a magyar állampolgárságú diák vehet részt, aki nyilatkozata szerint valamely nemzeti vagy etnikai kisebbséghez tartozik, tanulmányi eredménye az előző tanév végén eléri a 4.00-es átlageredményt, és más tanulmányi ösztöndíjban nem részesül – közölte a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium.