2024 April 19., Friday/Emma napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Foglalkoztatási támogatás csak átlátható vállalkozásoknak
2011. 03. 11. 00:00

A Nemzetgazdasági Minisztérium sem most, sem a későbbiekben nem nyújt támogatást olyan vállalkozásoknak, amelyek nem kívánják figyelembe venni a jogszabályi kereteket.

Különösen, ha mindez az ország hátrányos helyzetű térségeiben történik. (Jó példa erre a napokban indult közfoglalkoztatási program, amelynek keretében a jó gyakorlatot folytató, értékteremtő foglalkoztatást megvalósító önkormányzatoknál újabb 3200 munkanélküli állhat munkába.)

 

Ennek megfelelően a tárca készen állt az uborkatermesztéssel foglalkozó Borsod megyei Igrici Szövetkezet foglalkoztatáspolitikai programokba történő bevonására. A készségesség azonban sajnos egyoldalú maradt: a vállalkozás - amelynek alapítója a roma demonstráció szervezője - többszöri egyeztetést követően sem tudott megfelelő költségtervet bemutatni, a programhoz saját forrása nem áll rendelkezésre, azt kizárólag állami pénzből - több mint 400 millió forintból - szeretné megvalósítani.

 

A szövetkezet a támogatáshoz feltétlenül szükséges ún. elismerés iránti kérelmet sem nyújtott be a Vidékfejlesztési Minisztériumhoz. A vállalkozó - akivel a korábbi kormányok egyébként saját bevallása szerint szóba sem álltak - azt szeretné, hogy a költségvetés előre bocsásson a rendelkezésére több százmilliós összeget, tulajdonképpen pályáztatás nélkül.

 

A Nemzetgazdasági Minisztérium sem most, sem a későbbiekben nem nyújt támogatást olyan vállalkozásoknak, amelyek nem kívánják figyelembe venni a jogszabályi kereteket. A tárcának nem feladata az sem, hogy a működőképességét bizonyítani nem képes cégeket a szigorú keretek között működő állami költségvetés "kontójára" tőkésítsen fel.

    

 

Nemzetgazdasági Minisztérium