HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Jövedelem nélkül maradt a cigányvezető

betűméret csökkentése betűméret növelése
2011 Március 10    Forrás: baon.hu


Ez a cikk archív
Harmadára csökkent az utcabizalmik száma a 3500 fős cigány lakossággal bíró Kiskunhalason. Rostás Lászlónak, a cigány önkormányzat vezetőjének sem jár már fizetés, beállt a segélyezettek sorába. Az év derekán bezárhat a cigányház is.
Hirdetmény

Több mint 20 éve vezeti a népes kiskunhalasi cigány közösséget Rostás László, aki - mivel ezután nem kap munkájáért fizetést - április közepéig munkanélküli segélyből kénytelen megoldani mindennapi megélhetését.

 

Mint mondja: a tavalyi 8-9 millióhoz képest idén csak 5 millió forint városi támogatást kapott a cigány önkormányzat, bár - mint fogalmaz - jobb lett volna, ha egyetlen fillért sem adnak.

 

- Attól, hogy a pénz kevesebb lett a feladat még ugyan annyi, sőt a mostani általános gazdasági helyzet miatt talán még több. Ha nem adtak volna semennyit erre a feladatra, akkor legalább lelkiismeret-furdalás nélkül abba tudtam volna hagyni a munkát, bezártuk volna a cigányházat, de így ez sem tehetjük meg - mondja Rostás, aki eddig a Halasi Többcélú Kistérségi Társulástól kapta a fizetését, de az önkormányzati szövetség erre a feladatra idén egyetlen fillért sem szavazott meg.

 

- A város által biztosított költségvetéshez hozzájön még 570 ezer forint állami támogatás. Ez a pénz pont arra elég, hogy a cigányházat fenn tudjuk tartani, de lehet, hogy júliusban azt is be kell zárnunk. Az emberek - cigányok és magyarok egyaránt - megszokták, hogy hozzánk fordulhatnak segítségért, én meg nem mondhatom nekik azt, hogy mivel nem kapok a munkámért fizetést, menjenek ahova akarnak a gondjukkal - teszi hozzá Rostás.

 

A szűkös költségvetés miatt az eddig 12 fővel működő utcabizalmi hálózat is jelentősen lecsökken: a jövőben csupán 4 megbízott fog ügyelni a cigányok lakta utcák rendjére, ők is a munkaügyi központ segítségével láthatják csak el feladataikat, közfoglalkoztatottként.

 

  Idén - pénz híján - a rendezvények is elmaradnak, így biztosan nem lesz cigány gyermeknap sem Idén - pénz híján - a rendezvények is elmaradnak, így biztosan nem lesz cigány gyermeknap sem

Rostás László véleménye szerint a rendszerváltás óta nem volt ilyen nehéz helyzetben a cigányság, mint napjainkban: egyre többen küzdenek lakhatási problémákkal, munka nélkül semmi jövedelemből élnek. A cigány vezető azt mondja: ha a cigányság problémája a város nyakába szakad, és ők nem tudják megfelelően kezelni az ügyeket, akkor az beláthatatlan következményekkel fog járni.Hirdetmény
Ehhez a cikkhez eddig 5 hozzászólás érkezett.

#5   türelmetlen  | 2011 Március 14 18:35:54 like(0) dislike(0)

Dehát Rostáskám! Ennyire nem lehecc korrocsávo ! Há mirül irsz te? Há nem is monta meg néked a kertitörpe? Kéccáz ezer aprópíz lesz csak idén. Oszt jövőre má CÉKÁŐ se nem lesz. Eladott bennünket a csufságos Fárkás ur. De neki 2014-ig meglessz a píze. Igen csunya ember, igen csunya büntetést érdemel! Mi ne titkosítsuk a gazemberségeit 30 évre! Nem jár neki kegyelem. Áprilisban költöztessük haza Szolnokra a Motor telepre. Oszt maj gyakorolja avalódi képzettségét. Ugye tudjátok? Gyors és gépkocsirakodó  :=) Nem ám politológus!

#4   bácsa  | 2011 Március 12 17:33:47 like(0) dislike(0)

Hát igen, ez van, ha a Fidesz és a Lungo Drom győzelem kétharmados! Laci, te is őket favorizáltad, most bizony idd meg a levét. A támogatás meg nem 590, csak 209.000 Ft. És ezt a Flóri már a választások előtt tudta, hiszen december 28-án már elfogadták a kormányrendeletet, tehát mindenkit becsapott a LD, és most meg mindenki csak pislog, hogy mi van. Az van, hogy átvágtak mindenkit, mint szart a palánkon, de előbb utóbb lehull a hályog az emberek, így a cigányok szeméről is. Én alig várom!

#3   bácsa  | 2011 Március 12 17:33:23 like(0) dislike(0)

Hát igen, ez van, ha a Fidesz és a Lungo Drom győzelem kétharmados! Laci, te is őket favorizáltad, most bizony idd meg a levét. A támogatás meg nem 590, csak 209.000 Ft. És ezt a Flóri már a választások előtt tudta, hiszen december 28-án már elfogadták a kormányrendeletet, tehát mindenkit becsapott a LD, és most meg mindenki csak pislog, hogy mi van. Az van, hogy átvágtak mindenkit, mint szart a palánkon, de előbb utóbb lehull a hályog az emberek, így a cigányok szeméről is. Én alig várom!

#2   romungro  | 2011 Március 11 12:29:56 like(0) dislike(0)

A "farkasgyereket" kell elkapni és kiemelni az ocö vagy milyen elnöki székböl!

#1   Mantai  | 2011 Március 11 09:33:13 like(0) dislike(0)

570 ezer forint állami támogatás??????????? miről beszél?????? vagy hol??????


vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2021 Május   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Túl az ötezredik család megsegítésén az Országos Roma Civil Tanács!

  • Mert megint itt tartunk: nem, nincs olyan, hogy cigánybűnözés

  • Ismét meggyalázták a roma holokauszt budapesti emlékművét

  • Nagylóci remények

  • Elment a roma holokauszt egyik utolsó túlélőjeCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt