2024 April 20., Saturday/Konrád, Tivadar napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

MSZP: Orbán Viktor állítsa meg a rasszista megnyilvánulásokat!
2011. 03. 07. 00:00

Az MSZP felszólítja Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy "állítsa meg a cigányság ellen irányuló, mélyen rasszista megnyilvánulásokat".

Teleki László, az MSZP elnökségi tagja az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében úgy fogalmaz: a vasárnapi gyöngyöspatai "masírozás" az egész ország számára újabb szomorú napként vonul be a történelembe, "Gyöngyöspatán nem csak a településen élő romákat érte atrocitás, hanem az országban élő romákat is".

 

A magyar roma közösség elszörnyedve vette tudomásul, hogy a magyar kormány engedi masírozni azokat, akik megfélemlítés céljából érkeztek Gyöngyöspatára - teszi hozzá az ellenzéki képviselő, aki szerint ha a Fidesz-KDNP-kormány és annak kormányfője nem tesz kellő erejű lépéseket annak érdekében, hogy a magyarországi cigányság otthon érezze magát Magyarországon, annak súlyos nemzeti és nemzetközi következményei lehetnek.

 

Ha a kormány demokratikusnak gondolja magát, akkor az ő felelőssége az, hogy egy szélsőséges pártot meg tud-e időben állítani - rögzíti Teleki László.

 

Tiltakozik az ellen, hogy a kormány 15 évre készül csökkenteni a tankötelezettséget és felszólítja a kormányt: állítsa le "a szakmaiatlan döntéseit, a szélsőjobboldali ideológiák térnyerését" és tegye lehetővé, hogy a halmozottan hátrányos helyzetűek, ezen belül a romák oktatása biztosított legyen.