2024 April 25., Thursday/Márk napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Jobbikbűnözés: Gyöngyöspatán demonstrál Vona Gábor
2011. 03. 05. 00:00

Az emberek biztonságot várnak, de a rendőrségtől várják, nem pedig politikai celebektől és operettkatonáktól, és ezt a feladatot nem veheti át senki.

Horváth László kormánymegbízott Gyöngyöspatán tájékozódott a kialakult helyzetről, majd a sajtó munkatársainak azt mondta: a faluban az emberek túlnyomó többsége törvényes rendet és biztonságot akar.

 

Van baj, vannak problémák a közbiztonságban, de ezek Gyöngyöspatán nem kirívóbbak, mint a megye más területén - tette hozzá.

 

"Az emberek biztonságot várnak, azt várják, hogy a törvénynek legyen ereje, ezt a biztonságot viszont a rendőrségtől várják" - húzta alá.

 

Horváth László hangsúlyozta: a rendőrség ezt a feladatát és felelősségét nem adhatja át senkinek, és nem veheti át senki; a rendőrség van olyan felkészült, hogy minden törvénysértő emberrel, csoporttal vagy családdal szemben fel tudjon lépni.

 

A kormánymegbízott közlése szerint a napokban  Gyöngyöspatán is nőni fog a rendőri jelenlét, de nem a demonstráció miatt, ugyanis a Heves megyei rendőrség létszáma is nő 99-cel a nyár végéig.

 

Horváth László a vasárnapi jobbikos demonstráció kapcsán rendkívül sajnálatosnak nevezte, hogy "a politika ilyen szinten képes gerjeszteni egyébként is meglevő indulatokat".

 

Szombaton Gyöngyöspatára látogatott Ormossy Attila Heves megyei rendőr-főkapitány is, de ő jelezte, nem kíván kérdésekre válaszolni. Az MTI kérdésére, miszerint milyen rendőri jelenlétre lehet számítani vasárnap, mindössze annyit mondott: "Jelentősre. Amennyi szükséges."

 

Juhász Oszkár, a Jobbik helyi elnöke az MTI-nek pénteken azt mondta, a megszaporodott vagyon elleni bűncselekmények, garázdaságok, zaklatások miatt járőrözik kedd óta az országos bejegyzésű Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület.

 

Azt mondta, a törvényes rendet szeretnék helyreállítani, a járőrözés pedig a lakosság jelentős támogatását élvezi.

 

A 2800 lakosú Gyöngyöspatán mintegy 450 roma él.

 

A vasárnapi demonstráción beszédet mond Vona Gábor, a Jobbik elnöke és Sneider Tamás alelnök is.