2024 April 24., Wednesday/György napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Fővárosi romaügyi biztos lett Makai István
2011. 02. 28. 00:00

Makai Istvánt nevezte ki Budapest romaügyi biztosává Tarlós István főpolgármester - közölte Szűcs Somlyó Mária, a Fővárosi Önkormányzat kommunikációs igazgatója hétfőn az MTI-vel.

A Fővárosi Cigány Önkormányzat (FCÖ) és a Roma Polgári Tömörülés (RPT) vezetője március elsejétől látja el  feladatát, megbízatása határozatlan időre szól, tevékenységét térítésmentesen látja el.

 

Szűcs Somlyó Mária a közleményben emlékeztetett: Tarlós István főpolgármester kiemelt ügyként kívánja kezelni a budapesti romák felzárkóztatását és polgárosodásának elősegítését, s ennek érdekében nevezte ki a posztra Makai Istvánt.

 

A megbízott hatáskörébe tartozik "a fővárosi romák élethelyzetét befolyásoló, felzárkóztatásukat hátráltató problémák összegyűjtése, rangsorolása, programok előkészítése. A romaügyi biztos a romák helyzetét érintő kérdésekben véleményezési és javaslattételi joggal rendelkezik majd - olvasható a kommunikációs igazgató közleményében.

 

Makai István fővárosi roma politikus második ciklusát kezdte meg a január 9-i kisebbségi választások eredményeként az FCÖ élén. Õ irányítja a tavalyi kisebbségi választásokon az ország második legerősebb roma civil szervezetévé vált RPT-t. Az FCÖ az Országos Roma Önkormányzat utáni legbefolyásosabb választott roma érdek-képviseleti szervezet.