HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Együttműködés a cigány munkavállalók és vállalkozások támogatására

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  lungo drom
2011 Február 28    Forrás: MTI


Ez a cikk archív

A szakmunkásképzés, valamint a cigány kis- és középvállalkozások működésének a támogatása áll a középpontjában annak a stratégiai szövetségnek, amelyet a Kereskedők és Vendéglátók Országos Érdekképviselete (KISOSZ), a Magyar Iparszövetség (OKISZ), valamint a Lungo Drom írt alá - mondta Farkas Flórián, a Cigány Érdekvédelmi és Polgári Szövetség elnöke az aláírás alkalmával hétfőn Budapesten.

Hirdetmény

A roma munkavállalók a képzés után már szakmunkásként léphetnek ki a munkaerőpiacra. A cigány kis- és középvállalkozások megerősítése pedig azért fontos, mivel ők foglalkoztathatják a körükben élő cigány embereket, ismerve azok problémáit is - tette hozzá az elnök.

 

OKISZ 30 szakmában képez - felnőttképzés keretében - szakembereket - mondta Vadász György ügyvezető társelnök. A céljuk az, hogy visszahozzák a legális munkaerőpiacra azt a 600 ezer embert, aki jelenleg feketén tevékenykedik. Ebbe a programba vonják be a cigány munkavállalókat is.

 

A piac nem jön helybe, és a munkahelyeket is az arra alkalmas vállalkozóknak kell létrehozniuk - tette hozzá a Antalffy Gábor KISOSZ elnök. A szakmai szervezetek rendelkeznek megyei irodákkal, így ott jogi, könyvelési, pénzügyi és egyéb tanáccsal látják el a hozzájuk forduló vállalkozókat.

 

Vadász György a szociális szövetkezés fontosságára hívta fel még a vállalkozni akaró romák figyelmét. Ehhez csak hét tagra van szükség, nincs tőkekövetelmény, és az önkormányzatok megrendeléseire is dolgozhatnak. Előnye még, hogy könnyen működtethető.

 

A stratégiai szövetséget reális munkaerő piaci lehetőségnek nevezte Köpeczi-Bócz Tamás a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium helyettes államtitkára. Hozzá tette még, hogy a kormány is az oktatást és a foglalkoztatást jelölte meg a roma felzárkóztatási stratégia legfontosabb elemeinek.Hirdetmény
Ehhez a cikkhez eddig 1 hozzászólás érkezett.

#1   romungro  | 2011 Március 02 15:48:01 like(0) dislike(0)

Emberek, ki az a hülye aki azt gondolja, hogy csak a szakképzetlen cigányok munkanélküliek?! Ha cigány vagy nem számít mit tudsz. A parasztok az életterükért küzdenek, és ha kell ölnek.


vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 Szeptember   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Új jelentés szedi szét Járóka Lívia állításait a magyarországi romák helyzetéről

  • Németh Zsolt: az európai történelem és a cigányság története szervesen összekapcsolódik

  • Budapest Ritmo - Idén a roma kultúra áll a középpontban

  • Roma Pride 2018: “Te is a nemzet része vagy!”

  • Roma Büszkeség Napja -„Egyformán vagyunk emberek”CÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt