HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

ORÖ: újabb feljelentés gazdálkodási hiányosságok miatt

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  OCÖ, Farkas Flórián, ORÖ
2011 Február 26    Forrás: MTI


Ez a cikk archív

Újabb hiányosságokra és bűncselekmény gyanújára derült fény az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ)  hivatali átvétele során, ezért Farkas Flórián, a roma érdekképviseleti szervezet elnöke ismét büntetőfeljelentést kezdeményez.

Hirdetmény

Az ORÖ elnöke, fideszes országgyűlési képviselő, roma támogatásokat felügyelő miniszteri biztos szombaton, miközben önkéntes munkában a szervezet elnökségi tagjaival és képviselőivel szervezet Dohány utcai székházát takarították, újságíróknak azt mondta: az elmúlt három hét során újabb hiányosságokra derült fény, ezért a jövő héten újabb büntetőfeljelentést kezdeményez ismeretlen tettes ellen.

 

Farkas Flórián a részletekről még nem kívánt nyilatkozni. Az MTI kérdésére mindössze annyit mondott: a hiányosságokat az előző vezetés gazdálkodásában tárták fel.

 

Farkas Flóriánt, a január 9-i kisebbségi választásokon győztes Lungo Drom vezetőjét - aki 1995 és 2002 között, két cikluson át már vezette az országos önkormányzatot - január 20-i alakuló ülésén  választotta elnökké a kisebbségi szervezet, amely első közgyűlésén cigányról romára változatta nevét.

 

Az önkormányzat hivatalát, mint azt a megbízott hivatalvezető elmondta, nagy hiányosságokkal február elsején vették át. Dobóvári Ildikó közlése szerint a korábbi elnök, Kolompár Orbán kijelentésével ellentétben nem 168 millió forint készpénzt, hanem 113 millió forint adósságot örököltek.

 

A megbízott hivatalvezető szombaton újságíróknak azt mondta, időközben újabb 100 millió forintot keresnek, amely az egykori Gyömrői úti művelődési házuk eladásából származik, és a pénzt - amelyet elkülönítve kellett volna kezelni, és csak meghatározott célra lehetet volna fordítani - a fellelhető iratok szerint másra költhették.

 

Farkas Flórián február 11-én, miközben Latorcai Csaba nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkárra sajtóbejárást tartott az ORÖ Dohány utcai épületében, újságíróknak azt mondta: a székház állapota, valamint az átadás-átvételkor feltárt hiányosságok miatt büntetőfeljelentést tett.

 

Szombaton az ORÖ elnökének vezetésével a kisebbségi képviselők önkéntes munkában takarítást végeztek az épületben: a pincéből és a padlásról kipakolták az ott felhalmozott iratokat, szemetet, valamint a szervezet által korábban üzemeltetett balatonlellei táborból származó eszközöket és felszereléseket, amelyeket a poros pincében tároltak.

 

Farkas Flórián az MTI-nek azt mondta: az önkéntes év keretében „a szó szoros és átvitt értelmében is” példát szeretnének mutatni cigánynak és nem cigányak egyaránt, hogy otthon, saját környezetükben is végezzenek takarítást, tegyenek rendet saját házuk táján.

 

A roma vezető közlése szerint az önkormányzat új vezetése még nem tudta elkezdeni munkáját, mert a takarítás és festés és átalakítás elvégzése után ki kell építeni az infrastruktúrát, ugyanis sok eszköz hiányzik, illetve elavult, és ennek pótlásához a kormány segítségét kérik.

 

Az ORÖ elnöke a padlásról és a pincéből kipakolt, és még használható ágyakat, ágyneműket és eszközöket jótékony célra kívánja felajánlani, a többit pedig megsemmisítik.

 

Kolompár Orbán, korábbi elnök az önkéntes takarítási akcióra reagálva MTI-nek úgy fogalmazott: az természetes, hogy a Lungo Drom képviselői a saját maguk által okozott kárt önkéntes munka keretében helyreállítják, hiszen azt ők okozták szándékosan a roma érdekképviseleti szervezet Dohány utcai székházában a hivatal átadás-átvételét követően. Emlékeztette: a rongálásért, valamint okiratok eltüntetéséért büntetőfeljelentést tett.

 

A volt elnök álláspontja szerint a kárt okozók azt akarták elérni, hogy hamis színben tüntessék fel az előző vezetést a kormány és a sajtó előtt, és mint fogalmazott, áll minden vizsgálat elé, bízik abban, hogy a kárt okozók is vállalják majd tettük következményeit.Hirdetmény
Ehhez a cikkhez eddig 4 hozzászólás érkezett.

#4   kecskebéka  | 2011 Február 27 12:58:27 like(0) dislike(0)

Hát ez van ez is fog szerintem maradni, Az ORÖ-  nek segíteni kelenne a CKÖ-nek , mint Infastukturát teremteni  és Megyei vezetők számára szintén irodát  felszereléssel is.

Mutasd meg Flóri minden CKÖ veztönek, hogy nem vagy olyan mint, Kolompár Orbán és segited a Cigány Kisebbségi Önkormányzatokat az mindegy , hogy rád vagy másra szavazott akkor is cigányokat képviselnek oké akkor a szememben te komoly embernek foksz tünni, mert eddig amit művelt  a Debreceni Lungo Drom az egy azar volt.

 

#3   kecskebéka  | 2011 Február 27 12:50:54 like(0) dislike(0)

#2   daniimre  | 2011 Február 26 21:29:31 like(0) dislike(0)

Azt nem értem, hogy ennyi lopással vádolt volt elnök, mért nincs előzetes letartóztatásban, hisz más már kisebb gyanúsítás, miatt előzetesbe van, hisz iratok stb elvesztése, megsemmisités fennáll.

Sajnos a korrupció nagy úr, és a pénz is. De az a gond hogy pont olyan helyen, és vezető lopja meg társát, akit a társadalom úgy is nehezen tud elfogadni, és minden jót, és rossz nemzetiséget egy kalap alá vesz. A tisztességes romák meg nem tehet róla, a másik rosz, és hátrányban van.
Flórinak üzenem kitartás, és gondolja meg kit vesz maga mellé, csak a Lungo Drom tud eymással dolgozni
Sok erőt isten áldásával 

                                                  László Imre
                            jogi asszisztens, helyi roma vezető, parlamentbe járó

               

#1   Júdás  | 2011 Február 26 18:26:26 like(1) dislike(0)

Most már jó volna ha kedves vezér foglalkozna a választási ígéretével is holvan a fő állású képviselőség Flórián!!!!!!


vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2021 December   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Az EP nagy többséggel támogatta a kisebbségvédelmi európai polgári kezdeményezést

  • Cinka a keresztfánál

  • Kiállítással és közösségi fotózással is ünnepli fennállását a Romani Design

  • Hidvégi-B. Attila: Ó évi gondolatok az új évre

  • Vizsgálat a cserdi polgármester ügyébenCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt