HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

"Orbán lelkésze": Balog Zoltán-portré a European Voice-ban

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  Balog Zoltán
2011 Február 25    Forrás: hvg.hu


Ez a cikk archív

Balog olyan közelséget élvezhet a miniszterelnökhöz, amelyet még a párt magasabb rangú tagjai közül is sokan irigyelhetnének - írta a European Voice.

Hirdetmény

Elsősorban Orbán Viktor miniszterelnök lelkipásztoraként és a romák védelmezőjeként mutatja be Balog Zoltánt, a társadalmi felzárkózásért felelős államtitkárt a European Voice című brüsszeli hetilapban csütörtökön megjelent portré.

 

A cikket jegyző Thomas Escritt emlékeztet arra, hogy az ózdi születésű, a romák problémáival már gyermekkorától, majd miskolci gépgyári munkásként is közelről megismerkedő lelkész alapításától kezdve közel állt a Fideszhez. Ma pedig Balog olyan közelséget élvezhet a miniszterelnökhöz, amelyet még a párt magasabb rangú tagjai közül is sokan irigyelhetnének - írta a European Voice, amely egy másik csütörtöki írásában Paul Lendvai, Bécsben élő magyar publicista Magyarországról szóló új könyvét, a Mein Verspieltes Land (Eljátszott országom) című művet ismertette, kiemelve annak a miniszterelnökkel szembeni kritikus hangvételét.

 

Megemlítette a lap azt is, hogy Balog Zoltán - aki lelkészként Tübingenben és Bonnban is folytatott tanulmányokat és kutatásokat - már a kilencvenes évek legelején tanácsadóként tevékenykedett a Fidesznél, majd egyházpolitikai főtanácsadóként Orbán Viktornál, a múlt évtized elején pedig Mádl Ferenc államfő hivatalában irányította a szociálpolitikai ügyeket.

 

Ami a romákra vonatkozó elképzeléseket illeti, a cikk egyebek között arról írt, hogy Balog Zoltán szerint a szocialista rendszer fontos szerepet játszott a mai problémák keletkezésében, mivel a cigányokat a munkásság legalsó - nem sokba kerülő és képzetlen - szintjére kényszerítette, ahonnan a rendszerváltás és a munkaerőpiac átalakulása után a munkanélküliségbe vezetett az út. 

 

Kiemelte a lap Balog Zoltán azon álláspontját is, hogy a társadalmi felzárkóztatás megoldást jelent Magyarország egyik központi gazdasági problémájára, a munkanélküliségre. A szociális ellátórendszer máris repedezik amiatt, hogy 10 millió lakosból csak mintegy 3 millió rendelkezik állandó munkahellyel - a megoldáshoz jelentős hozzájárulás lehet a romák foglalkoztatásának növelése. 

 

A romaintegráció az Európai Unió soros elnökeként is fontos célkitűzése a magyar kormánynak - szögezte le a European Voice. A kormány biztosítani szeretné - írta az államtitkárt idézve -, hogy uniószerte azonos alapelvek és hasonló intézkedések alapján igyekezzenek előrelépni ezen a téren, azonosítani a válság tényleges elemeit, és elérni, hogy a fejlesztési támogatások azok megoldására irányulnak.Hirdetmény
Ehhez a cikkhez eddig 1 hozzászólás érkezett.

#1   romungro  | 2011 Február 25 17:46:53 like(0) dislike(0)

Balogh álamtitkár úr feladata, eladni a semmit cigány ügyben. Ezzel ő egyébbként tisztában is van.


vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 Szeptember   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Új jelentés szedi szét Járóka Lívia állításait a magyarországi romák helyzetéről

  • Németh Zsolt: az európai történelem és a cigányság története szervesen összekapcsolódik

  • Budapest Ritmo - Idén a roma kultúra áll a középpontban

  • Roma Pride 2018: “Te is a nemzet része vagy!”

  • Roma Büszkeség Napja -„Egyformán vagyunk emberek”CÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt