2024 April 25., Thursday/Márk napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

A KIM arányosan zárolta minden programjának forrását
2011. 02. 24. 00:00

Balog Zoltán, a KIM társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára az MTI-nek azt mondta, a hozzá tartozó területeken a zárolás a programköltségek 10 százalékos csökkenését eredményezi.

A szaktárca az MTI érdeklődésére azt is közölte: a zárolást a KIM a kormányhatározatnak megfelelően már végrehajtotta.

 

A közlés szerint alapvetően Navracsics Tibor miniszter és Gál András Levente közigazgatási államtitkár döntött arról, hogy a rövid határidők miatt egységesen, az egyes szakmai feladatok pénzeszközeinek arányos zárolásával teljesítse a határozatban előírtakat a minisztérium. Ettől az elvtől csak egy-két, már teljes egészében "determinált" előirányzat esetében tértek el - tették hozzá.

 

Balog Zoltán, a KIM társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára az MTI-nek azt mondta, a hozzá tartozó területeken a zárolás a programköltségek 10 százalékos csökkenését eredményezi, így a cigányügy, a társadalmi felzárkózás, az esélyegyenlőség és a nemzetpolitika területén ennek mértékében jut kevesebb forrás a programokra.

 

Hangsúlyozta, a stabilitási tartalékképzés nem érinti az ösztöndíjprogramot, így a hallgatóknak juttatandó támogatásra továbbra is több milliárd forint áll majd rendelkezésre.

 

A Magyar Közlöny február 11-ei számában jelent meg az államháztartási egyensúly megőrzéséhez szükséges intézkedésekről szóló miniszterelnöki rendelet, amely intézkedik a stabilitási alap létrehozásáról. A kormány az irányítása alá tartozó szervezeteknél február 23-ai hatállyal 187 milliárd forintot zárol: a legtöbbet a Nemzeti Erőforrás Minisztériumnál - több mint 39 milliárd forintot -, majd 34,9 milliárd forinttal a Belügyminisztérium következik.

 

A közlések szerint a stabilitási alap célja, hogy megvédje Magyarországot az előre nem látható külső gazdasági eseményektől úgy, hogy az idei költségvetést semmilyen körülmények között ne kelljen módosítani.