2024 April 26., Friday/Ervin napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Balog Zoltán államtitkár megemlékezése a tatárszentgyörgyi romagyilkosságról
2011. 02. 23. 00:00

Két évvel ezelőtt azért kellett meghalnia egy gyermeknek Magyarországon, mert roma gyerek volt. Ezt a tragikus eseményt újabb gyilkosságok követték ...

Nem felejtjük el ezeket az áldozatokat, és teljes elszántsággal jelentjük ki: nem tűrünk el semmilyen gyűlöletből fakadó bűncselekményt Magyarországon. Még mielőtt bárki értékesebbnek tekintené az egyik életet a másiknál, kijelentjük, Tatárszentgyörgy, Nagycsécs és Olaszliszka áldozatai ugyanannak a gyűlöletek az áldozatai, és ugyanúgy jár nekik az igazságtétel.  Minden ember élete egyformán fontos, akár Tatárszentgyörgyön, akár Olaszliszkán, akár Nagycsécsen éri támadás az emberi életet, az emberi méltóságot. A mérce ugyanaz kell, hogy legyen. Az áldozatokat meg kell védeni, akár gyermekek, akár idősek, akár bűnösök, akár ártatlanok, akár romák, akár nem romák, akár magyarok, akár nem. A bűnösöket pedig meg kell büntetni jogállami eszközökkel.

Budapest, 2011. február 23.

Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság

 

 


 

A Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság részvétet nyilvánított a tatárszentgyörgyi romagyilkosság második évfordulóján

Dr. Izsák Rita, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárságának kabinetfőnöke munkatársaival meglátogatta a tatárszentgyörgyi romagyilkosság áldozatainak családját.

 

Az Államtitkárság munkatársai a tragédia második évfordulóján kinyilvánították részvétüket a hozzátartozóknak, és virágot helyeztek el a meggyilkolt apa és négy éves fia sírjára.

    

Budapest, 2011. február 23.

 

Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság