2024 April 19., Friday/Emma napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

"Bánjanak elnézően a rosszul viselkedő roma gyerekekkel!"
2011. 02. 21. 00:00

A Faji Egyenlőséget Védő Bizottság arra utasította a brit iskolákat, hogy bánjanak elnézően a rendet megbontó roma tanulókkal.

A Faji Egyenlőséget Védő Brit Bizottság szerint a pedagógusok részéről különösen akkor várható el fokozott megfontoltság, amikor büntetésben részesítenek rossz magaviseletű roma gyerekeket, az igazgatók részéről pedig azokban az esetekben, amikor a tanuló kizárásáról kell dönteniük.

A bizottság felhívja az iskolákat, hogy arra szívesen vállalkozó tanerőikből szervezzenek kis romasegítő csoportokat.

A tanároknak nem csak a roma diákokkal szemben, hanem a szüleik iránt is türelmet és megértést kell tanúsítaniuk, írja felszólításában a bizottság, hiszen nem szívesen jelennek meg olyan szülői értekezleten, ahol a rendbontó gyermekük magaviselete a téma.

Az igazgatók feladata, hogy az érintett szülőkkel alaposan átbeszéljék a felmerülő problémákat, nehogy a végső megoldáshoz, a tanuló kizárásához kelljen folyamodniuk.

Az iskolákhoz intézett levélben foglaltak ellen egy nevéből megállapíthatóan hindu származású, konzervatív párti képviselő asszony: Priti Patel szólalt fel elsőnek. Szerinte az adminisztratív feladatokkal amúgy is túlterhelt iskolaigazgatóknak még csak az hiányzik, hogy határozott és nyilvánvalóan szükséges döntés helyett tárgyalásokat kelljen folytatniuk a roma szülőkkel.

Ha a gyerek a rendbontó magatartásával ellehetetleníti a tanítást, ki kell csapni. Épp abban kell megmutatkoznia a faji egyenlőség szellemének, hogy ez bármilyen származású tanulóra egyformán vonatkozzék - véli a képviselőnő.