HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

"Bánjanak elnézően a rosszul viselkedő roma gyerekekkel!"

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  london, Nagy-Britannia
2011 Február 21    Forrás: inforadio.hu


Ez a cikk archív

A Faji Egyenlőséget Védő Bizottság arra utasította a brit iskolákat, hogy bánjanak elnézően a rendet megbontó roma tanulókkal, mert ellenkező esetben szemben találhatják magukat az emberi jogokról szóló törvény paragrafusaival.

Hirdetmény

A Faji Egyenlőséget Védő Brit Bizottság szerint a pedagógusok részéről különösen akkor várható el fokozott megfontoltság, amikor büntetésben részesítenek rossz magaviseletű roma gyerekeket, az igazgatók részéről pedig azokban az esetekben, amikor a tanuló kizárásáról kell dönteniük.

A bizottság felhívja az iskolákat, hogy arra szívesen vállalkozó tanerőikből szervezzenek kis romasegítő csoportokat.

A tanároknak nem csak a roma diákokkal szemben, hanem a szüleik iránt is türelmet és megértést kell tanúsítaniuk, írja felszólításában a bizottság, hiszen nem szívesen jelennek meg olyan szülői értekezleten, ahol a rendbontó gyermekük magaviselete a téma.

Az igazgatók feladata, hogy az érintett szülőkkel alaposan átbeszéljék a felmerülő problémákat, nehogy a végső megoldáshoz, a tanuló kizárásához kelljen folyamodniuk.

Az iskolákhoz intézett levélben foglaltak ellen egy nevéből megállapíthatóan hindu származású, konzervatív párti képviselő asszony: Priti Patel szólalt fel elsőnek. Szerinte az adminisztratív feladatokkal amúgy is túlterhelt iskolaigazgatóknak még csak az hiányzik, hogy határozott és nyilvánvalóan szükséges döntés helyett tárgyalásokat kelljen folytatniuk a roma szülőkkel.

Ha a gyerek a rendbontó magatartásával ellehetetleníti a tanítást, ki kell csapni. Épp abban kell megmutatkoznia a faji egyenlőség szellemének, hogy ez bármilyen származású tanulóra egyformán vonatkozzék - véli a képviselőnő.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 December   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Adventi fogadás az államfőnél

  • Roma ifjúsági tréning Rimaszombatban

  • A miskolci romák polgármestere is akar lenni a frissen megválasztott Veres Pál

  • Dancs Mihály felmondta az ORÖ-s szövetségét

  • Az ÖRÖ közleményeCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt