2024 April 19., Friday/Emma napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

A fővárosi kisebbségek szerint a működésüket fenyegeti a forráselvonás
2011. 02. 21. 00:00

A fővárosi kisebbségi önkormányzatok szerint a működésüket fenyegeti a város önkormányzatának költségvetésében tervezett jelentős forráselvonás.

A Kaltenbach Jenő (LMP) elnökletével működő bizottság azért nem volt határozatképes, mert a Fidesz-KDNP képviselői nem vettek részt az ülésen; az egyetlen megjelent kormánypárti képviselő is rövid idő elteltével távozott.

 

A határozatképtelenség megállapítása után a képviselők és a meghívott fővárosi kisebbségi vezetők informális ülést, mint mondták, konzultációt tartottak. Ezen nem csak azt sérelmezték, hogy a múlt évi mintegy 120 millió forintról a felére csökkentenék a működési támogatásukat, hanem azt is, hogy már a büdzsé koncepciójának elkészítésénél sem egyeztettek velük, pedig ez jogszabályi kötelezettség.

 

Elmondták, tisztában vannak azzal, hogy a főváros nehéz pénzügyi helyzetben van, és nem vitatják, hogy számos más területre is kell a pénz, ugyanakkor úgy vélték: belső átcsoportosításokkal még lehetne javítani a helyzetükön.

 

A támogatás mértékével kapcsolatban úgy fogalmaztak: az számukra a "lenni vagy nem lenni" kérdése.

 

Kaltenbach Jenő ezzel kapcsolatban azt közölte: fenntartják a költségvetési koncepcióhoz már beterjesztett módosító indítványukat.

 

Bihary Gábor (MSZP) alelnök pedig azt hangoztatta: addig van mozgástér a költségvetésen belül, amíg a főváros nem csak kötelező feladatokat lát el. Hozzátette: a mozgástéren belül minden csak "politikai döntés" kérdése.