HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Tatárszentgyörgy kiáltó éjszakája

betűméret csökkentése betűméret növelése
2011 Február 19    Forrás: nol.hu


Ez a cikk archív

A tatárszentgyörgyi brutális kettős gyilkosság évfordulóján rendezvényekkel emlékeznek a romák elleni rasszista gyilkosságsorozat áldozataira. Budapesten a Beszélő felolvasással és jótékonysági gyűjtéssel egybekötött emlékestet tart. A Szent István-bazilikában misét mondanak az áldozatok emlékére.

Hirdetmény

2009. február 22-én, Tatárszentgyörgyön különös kegyetlenséggel kivégeztek egy fiatal férfit és ötéves kisfiát. Megtervezett támadássorozat része volt ez a gyűlölet-bűncselekmény, amelyben az áldozatok kizárólag származásuk miatt váltak áldozattá.

 

Erre az éjszakára  - Borbély Szilárd versére utalva: Tatárszentgyörgy kiáltó éjszakájára - emlékezik a Beszélő folyóirat február 22-én, kedden este 7 órától az OSA Archívumban (Budapest, V.ker. Arany János u. 32.)

 

Az est a megemlékezésen túl jótékonysági célokat szolgál. A helyszínen felajánlott adományokat teljes egészében a gyilkosságsorozatban érintett családokhoz juttatják el a velük hónapok óta kapcsolatot ápoló „Csorba-család karácsonya" facebook csoport tagjai.

 

Az esten felolvas: Balla Zsófia, Györe Balázs, Halasi Zoltán, Imreh András, Kántor Péter, Krusovszky Dénes, Kukorelly Endre, Lengyel Péter, Mesterházi Mónika, Németh Gábor, Parti Nagy Lajos, Szabó T. Anna, Szijj Ferenc, Vajda Mihály, Vörös István, Závada Pál. Fellép: Dés András, Dés László és Szalóki Ági.

 

A Közéleti Roma Nők Egyesületének tájékoztatása szerint ugyanezen a napon, kora este misét mondanak a Szent István-bazilikában az ártatlanul meggyilkolt roma áldozatok emlékére. Öt órakor gyertyagyújtás lesz, a templomi szertartás pontosan fél hatkor kezdődik.

 

A tatárszengyörgyi eseményektől függetlenül február 20-án 15:00- kor Székely János Budapest-Esztergom segédpüspöke cigány misét tart a Kaniziusz Szent Péter templomban.Hirdetmény
Ehhez a cikkhez eddig 1 hozzászólás érkezett.

#1   Júdás  | 2011 Február 20 09:06:06 like(1) dislike(0)

Mélyen együt érzek a gyászoló családdal, csak az a kis zavaró tényező az egészben . Hogy ez a család kurvák futtatásával tengeti hétköznapjaitt. Mondom csak ez az egy dolog ami zavar abba kellene hagyniuk ezt a dolgot és lehet hogy a jó isten is meg bocsájtana nekük és tiszta arcal fordulhatnának isten felé és az emberek felé.Mert ez így álságos.....


vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 Október   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Ösztöndíj a cigány értelmiségért

  • A romák is a Fidesz-KDNP jelöltjeit fogják támogatni

  • Romagyilkosságok - Tíz éve történt a nagycsécsi támadás

  • A SOMNAKAJ NOVEMBERBEN UTOLJÁRA A NEMZETI SZÍNHÁZBAN

  • Ösztöndíj pályázat roma fiataloknakCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt