2024 March 29., Friday/Gedeon, Johanna napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Önbíráskodási kísérlet miatt ítélték el a volt romavezetőt
2011. 02. 17. 00:00

Felfüggesztettt börtön helyett csak pénzbüntetésre ítélte a Győri Ítélőtábla csütörtökön Horváth Attilát, a megyei cigány kisebbségi önkormányzat volt elnökét.

Önbíráskodás kísérlete és könnyű testi sértés miatt marasztalták el, mivel nyakánál - állítása szerint csak a polójánál - fogva megráncigált egy gyereket. A konfliktus a telefon miatt történt, amit fiától valószínűleg elloptak, amikor a két gyerek együtt játszott, de hogy valóban a másik fiú lett volna a tolvaj, ez soha nem fog kiderülni.

A bíróság megállapítása szerint Horváth Attila családjával együtt, eleve feldúltan ment a fiú lakásához, de a szülők nem voltak otthon. A tanúvallomások szerint a telefon visszaszerzése volt a tettlegesség kiváltója, Horváth Attila szerint viszont az, hogy a tizenhárom éves fiú irdatlanul beszélt vele, mindennek elmondta a felnőtt férfit. Ekkor ragadta és rázta meg a gyereket, amit a bíróság tegnap jogerősen önbíráskodás kísérleteként értékelt.

A korábban kiszabott 1 év, 3 hónap szabadságvesztést viszont eltúlzottnak találta és 300 ezer forint pénzbüntetést szabott ki a volt elnökre.