2024 March 28., Thursday/Hajnalka napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Újra cigánykérdésben csapott össze Orbán és Vona
2011. 02. 14. 00:00

"Felesleges élet nincs" - vágott vissza a magát kereszténydemokratának nevező Orbán Viktor Vona Gábornak, aki "indokolatlan szaporulatról" beszélt a cigányokkal kapcsolatban.

Vitába szállt "cigányügyben" Orbán Viktor Vona Gáborral, a Jobbik frakcióvezetőjével hétfőn a parlament tavaszi ülésszakának nyitóülésén. Vona Gábor a miniszterelnök napirend előtti felszólalására reagálva azt mondta, az ország demográfiai csapdában van, és szerinte probléma a cigányok "indokolatlan népszaporulata". Vona már január végén előadott évadnyitó beszédében is arról beszélt, hogy "túl sok cigány gyerek születik" (erről bővebben ebben a cikkünkben olvashat).

 

"Felesleges élet még nem született, indokolatlan élet nincsen" - mondta viszontválaszában Vona felvetéseire Orbán, aki magát és frakcióját kereszténydemokratának nevezte, és azt mondta, ebből az álláspontból nem adnak.

 

A kormányfő nem először tette helyre a parlamentben a cigányokról beszélő Vona Gábort: szeptemberben, az őszi ülésszak kezdetén is figyelmezette az akkor a cigánybűnözésről beszélő Jobbik-frakcióvezetőt. Orbán akkor a Jobbik-frakciónak azt mondta, nagyon sajnálja, hogy az Országgyűlésben kell beszélni arról, miért rossz, ha cigánybűnözést emlegetnek, és figyelmeztette őket, hogy vigyázni kell az ilyen jelzőkkel.