HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Farkas: Új munkahelyek a romák számára

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  OCÖ, Farkas Flórián, ORÖ
2011 Február 14    Forrás: RSK


Ez a cikk archív
Egységes kisebbségpolitikai érdekképviselet, a kisebbségi önkormányzatok működésének biztosítása, és még húszezer munkahely romáknak. Farkas Flórián, az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) vezetője a legfontosabb teendőkről beszélt a Roma Sajtóközpontnak.
Hirdetmény

"Mivel az elmúlt időszakban nem volt sem kisebbségpolitika, sem romapolitika, ezért a hatalmon lévők, ahol csak tudtak, ütöttek a konstrukción. Ezért van szükség egységes kisebbségpolitikai képviseletre" - mondta az ORÖ elnöke a Roma Sajtóközpontnak. Farkas Flórián "a kisebbségpolitika anomáliájaként" jellemezte a kisebbségi törvényt, valamint a kisebbségi önkormányzatok működését csorbító intézkedéseket, szerinte ezért is szükséges az egységes kisebbségpolitikai érdekképviselet létrehozása.

Az új korszakot folyamatos párbeszéd, kollektív, a többi országos kisebbségi önkormányzattal kialakított együttműködés fogja jellemezni - mondta a fideszes országgyűlési képviselő. Farkas Flórián a közmunka, a közhasznú foglalkoztatás módosításával kapcsolatban kijelentette, hogy "azt újra kell gondolni, kiegészítő megoldásokat kell találni", majd hozzátette, hogy szó lesz minderről az Orbán Viktor miniszterelnökkel tervezett találkozón.

Az ORÖ vezetője szerint "mindentől függetlenül az idén 20 ezer munkahelyet teremtenek romák számára". Farkas Flórián február végéig miniszteri biztosként felügyeli a roma támogatásokat. Két hónapos megbízatása alatt az a feladata, hogy felülvizsgálja a 2002 és 2010 közötti, a roma integrációs és más roma programokra fordított hazai és nemzetközi támogatások felhasználását, átláthatóságát, eredményességét, hatékonyságát. Eddigi tapasztalatait úgy összegezte Farkas Flórián, hogy "az igazi nagy etnobizniszt nem a romák követték el".Hirdetmény
Ehhez a cikkhez eddig 1 hozzászólás érkezett.

#1   pályi  | 2011 Február 16 18:48:08 like(0) dislike(0)

Az álmokat nem kergetni kell hanem megvalósítani. az utólsó mondata pedig hogy az etno bizniszt nem cigányok követték el,  Az  egy nagy hazugság akkor most nem Ő az elnök az Álltala másként nevezett OCÖ vagy ORÖ ?  Ojan Röhelyeseket Örvendve mondok néktek nektek meg kötelező nevetni. ORÖ! Mű szó mint Ő mű Cigány.


vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2021 December   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Az EP nagy többséggel támogatta a kisebbségvédelmi európai polgári kezdeményezést

  • Cinka a keresztfánál

  • Kiállítással és közösségi fotózással is ünnepli fennállását a Romani Design

  • Hidvégi-B. Attila: Ó évi gondolatok az új évre

  • Vizsgálat a cserdi polgármester ügyébenCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt