2024 April 23., Tuesday/Béla napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Farkas: Új munkahelyek a romák számára
2011. 02. 14. 00:00

Egységes kisebbségpolitikai érdekképviselet, a kisebbségi önkormányzatok működésének biztosítása, és még húszezer munkahely romáknak.

"Mivel az elmúlt időszakban nem volt sem kisebbségpolitika, sem romapolitika, ezért a hatalmon lévők, ahol csak tudtak, ütöttek a konstrukción. Ezért van szükség egységes kisebbségpolitikai képviseletre" - mondta az ORÖ elnöke a Roma Sajtóközpontnak. Farkas Flórián "a kisebbségpolitika anomáliájaként" jellemezte a kisebbségi törvényt, valamint a kisebbségi önkormányzatok működését csorbító intézkedéseket, szerinte ezért is szükséges az egységes kisebbségpolitikai érdekképviselet létrehozása.

Az új korszakot folyamatos párbeszéd, kollektív, a többi országos kisebbségi önkormányzattal kialakított együttműködés fogja jellemezni - mondta a fideszes országgyűlési képviselő. Farkas Flórián a közmunka, a közhasznú foglalkoztatás módosításával kapcsolatban kijelentette, hogy "azt újra kell gondolni, kiegészítő megoldásokat kell találni", majd hozzátette, hogy szó lesz minderről az Orbán Viktor miniszterelnökkel tervezett találkozón.

Az ORÖ vezetője szerint "mindentől függetlenül az idén 20 ezer munkahelyet teremtenek romák számára". Farkas Flórián február végéig miniszteri biztosként felügyeli a roma támogatásokat. Két hónapos megbízatása alatt az a feladata, hogy felülvizsgálja a 2002 és 2010 közötti, a roma integrációs és más roma programokra fordított hazai és nemzetközi támogatások felhasználását, átláthatóságát, eredményességét, hatékonyságát. Eddigi tapasztalatait úgy összegezte Farkas Flórián, hogy "az igazi nagy etnobizniszt nem a romák követték el".