2024 April 18., Thursday/Andrea, Ilma napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Patthelyzet a Tolna Megyei Cigány Kisebbségi Önkormányzatnál
2011. 02. 13. 00:00

Továbbra sincs alelnöke a Tolna Megyei Cigány Kisebbségi Önkormányzatnak. Bihari László négy, Kalányos János pedig három szavazatot kapott a tagságtól.

Sárközi János József elnök elmondta, hogy az érvényes és eredményes választáshoz minősített többségre lett volna szükség. Ez azonban nem teljesült, így a történet – ami immár két fordulóra tekint vissza – hamarosan folytatódik.

 

Az elnök nemcsak bízik abban, hogy harmadik nekifutásra már lesz elnökhelyettes, hanem ezt egyenesen biztosra veszi: hiszen az idevágó rendelkezés értelmében a következő ülésen nemcsak lehet, de kell is eredményt, azaz alelnököt produkálni.

Sárközi János József azt is közölte, hogy önkormányzatuk elkészített egy számos területre kiterjedő munkatervet. A nemzetközi romaügyi kapcsolatoktól kezdve az egyházakkal való együttműködésen át az iskolákkal való megállapodásokig minden lehetséges fórumon és intézménynél a megye cigányságának felemelésére, felzárkóztatására törekednek.

Az elnök azt is elmondta, hogy helyzetük nem könnyű: önkormányzatuk idei gazdálkodási kerete jelenleg valamivel kevesebb, mint  kétmillió forint.