2024 April 19., Friday/Emma napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

A falu traktora
2011. 02. 10. 00:00

Traktort vettek a tiszteletdíjakból Szenyérben. A Cigány Kisebbségi Önkormányzat tagjai és a helyi képviselők 1,2 millió forintot gyűjtöttek össze egy mezőgazdasági gépre.

Egy MTZ 82-es orosz gyártmányú traktor. Ez most Szenyér ékessége. A Cigány Kisebbségi Önkormányzat tagjai és a helyi önkormányzat képviselői 2008 óta a falu javára lemondtak tiszteletdíjukról és így több mint egymillió forintot gyűjtöttek össze, amiből megvették a mezőgazdasági gépet.


Bogdán Imre polgármester szerint mindenképpen egy kitörési pont az, hogy tudtak egy traktort vásárolni, így a szántás, a tárcsázás, a hóhúzás, az idősek fabeszállítását önköltséges áron tervezhetik.


Egy hónapja dolgozik a traktor. Cseréltek rajta lámpákat és a műszaki állapotán is kellett javítani.  A 80-as években gyártott mezőgazdasági gépre még így is van mit rákölteni.


Például szeretnének vásárolni egy pótkocsit, egy tárcsát, egy ekét is. A böhönyei önkormányzat is próbál segíteni a településen, négy használt abroncsot adnak, a többit a szenyériek maguk oldják meg.


Orsós Zoltán alpolgármester elmondta: egy leselejtezett pótkocsit kap a szenyéri önkormányzat, egy segítőkész embert megkértek, hogy rakja össze a kocsit, ami oldalakkal is fel lesz szerelve.


Az alpolgármester hozzátette: szeretnék a szenyériek napi megélhetését segíteni. Most vetőmagokra pályáznak.