HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Mely iskolákat veszi meg az egyház Miskolcon?

betűméret csökkentése betűméret növelése
2011 Február 08    Forrás: boon.hu


Ez a cikk archív

Miskolc - Többek között egy roma szakkollégium létrehozása is szerepel a görög katolikusok elképzelései között.

Hirdetmény

A miskolci önkormányzat legutóbbi üléséről készült közgyűlési beszámolónkban tudósítottunk róla, hogy egy ellenzéki felvetésben az szerepelt: a Vörösmarty és Pattantyús általásnos iskola és az Avasi Gimnázium is egyházi tulajdonba kerülne. Utánajártunk és közöltük Molnár Péter (KDNP) az oktatási bizottság elnökének információját. E szerint az Evangélikus Egyház az Istvánffy Gyula Általános Iskola, a Görög Katolikus Egyház a Fáy András Közgazdasági Szakközépiskola, a Római Katolikus Egyház pedig a Vörösmarty Általános Iskola és a Weöres Sándor Óvoda tekintetében nyújtott be szándéknyilatkozatot. Tehát az előzetes információkkal ellentétben a Pattanyús iskola nem szerepel ebben a körben. Az átvétel úgy történne, hogy az épületet az új fenntartó megvenné, a diákok és a pedagógusok pedig maradnának.

 

Roma szakkollégium

 

Az átvétel utáni tervekről érdeklődve Kascsák Ferenc, az Istvánffy általános iskola igazgatója elmondta, az önkormányzati tájékoztatón ezekről a részletekről még nem volt szó, az átvétel várható időpontja – a közgyűlési döntést követően – a következő tanévtől esedékes. Grunda János görög katolikus lelkész, oktatási referens lapunkat arról tájékoztatta, hogy jelenleg is folyik a tárgyalás az egyház és a városvezetés között a Fáy Szakközépiskola átadásáról. Az oktatással kapcsolatos terveikről elmondta: az ügy iránti fogékonyságukat jelzi, hogy többi hasonló iskolatípus működtetése mellett többek között egy roma szakkollégium létrehozása is szerepel elképzeléseik között. Az intézményt a tapolcai kollégiumuk tagintézményeként kívánják működtetni és olyan egyetemet, főiskolát végzett roma és nem roma fiatalokat várnak majd, akik elkötelezettek e kisebbség ügye iránt – mondta el az oktatási referens.

 

Nem akarják megvenni

 

A Dr. Mokrai Mihály (MSZP) cikkünkben is idézett interpellációjával kapcsolatban P. Holczinger Ferenc SJ igazgató közleményben jelezte: valószínűleg információhiányból adódik az a felvetés, miszerint a Jezsuita Rend az Avasi Gimnáziumot és a Pattantyús Általános Iskolát meg kívánja venni. A Jezsuita Rend sem az említett két iskolát, sem más oktatási intézményt nem akar át- illetve megvenni az önkormányzattól – közölte az igazgató.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Május   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • A Besh o droM húsz évét ünnepli a Kobuci Kertben

  • Mi Hazánk: a magyarok elutasítják a cigánykérdés szőnyeg alá söprését

  • Celldömölki társulat nyerte az ötödik Komlói Amatőr Színházi Találkozó fődíját

  • Ferenc pápa bocsánatot kért a romáktól a történelmi diszkrimináció miatt

  • Ferenc pápa bocsánatot kért a cigányoktól ErdélybenCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt