HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Az OCÖ-nél még zajlik az átadás-átvétel

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  OCÖ, Farkas Flórián
2011 Február 03    Forrás: Magyar Hírlap


Ez a cikk archív
Remélhetőleg még a héten lezajlik az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) átadás-átvételi eljárása – mondta lapunknak Farkas Flórián, a szervezet nemrég megválasztott új elnöke.
Hirdetmény

Elmondta azt is, hogy a „tisztánlátás” végett megkérte a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) munkatársait, vegyenek részt a munkában. Úgy fogalmazott, akik hibát, visszaélést követtek el, s emiatt az egész cigányságra szégyent hoztak, azokat felelősségre kell vonni, de semmiképpen sem lesz „boszorkányüldözés”.

Mint korábban megírtuk, az elhangzott ígéretek szerint az átadás-átvételnek már a múlt hét végén le kellett volna zárulnia. Kérdésünkre, hogy ez miért nem valósult meg, Farkas nem tudott válaszolni, és későbbre ígért tájékoztatást az ügyben. Utalt ugyanakkor arra, hogy szerinte az előző elnök, Kolompár Orbán nem vett részt kellő mértékben az eljárásban. Kolompár ezzel szemben több alkalommal is úgy nyilatkozott, mindenben segíti utódai munkáját, partnerként tekint az OCÖ-ben kétharmados többséget szerzett Lungo Drom képviselőire.

A választás eredménye alapján a Farkas Flórián által vezetett, a Fidesszel szövetségben tevékenykedő cigányszervezet 37 képviselőt delegált az önkormányzatba, míg a baloldali kötődésű Magyarországi Cigányok Országos Fóruma (MCF) csupán 16 mandátumot szerzett. Az OCÖ másfél hete tartott alakuló ülésén az MCF tagsága is megszavazta elnöknek Farkas Flóriánt. Igaz, Farkas elődje – mivel éppen az ellene folyó büntetőper tárgyalásán kellett részt vennie – nem volt jelen a választáson. Ismert, Kolompár Orbánt – és társait, köztük feleségét – egyebek mellett jogosulatlan gazdasági előny megszerzésével és sikkasztással vádolja az ügyészség. A per ma tanúk meghallgatásával folytatódik a Kecskeméti Városi Bíróságon.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Október   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Agócs János lehet az ORÖ új elnöke

  • A Lungo Drom-ellenes koalíció zárhatja le a Farkas Flórián-féle korszakot az ORÖ-ben

  • Felfüggesztett börtönre ítélték az Országos Roma Önkormányzat elnökét

  • Fellebbezett az ítélet ellen az Országos Roma Önkormányzat elnöke

  • Nyílt levélben kérik Farkas Flóriánt ne zaklassa az ORÖ-s képviselőketCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt