2024 April 25., Thursday/Márk napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Az MSZP visszautasítja a Jobbik elnökének szavait
2011. 01. 31. 00:00

Az MSZP szerint az Orbán-kormánynak "illene már végre" bemutatnia a roma integrációval kapcsolatos kormányzati programot

Nyakó István MSZP-s országgyűlési képviselő hétfői, MTI-hez eljuttatott közleményében arra reagált, hogy Vona Gábor Jobbik-elnök szombaton, pártja évadnyitó rendezvényén többek között arról beszélt, hogy "le kell lassítani a cigányság népszaporulatát".

 

Nyakó István szerint a nyilatkozatot követő kormányzati csend két dolgot jelenthet: "vagy azt, hogy az Orbán-kormány cinkosan összekacsintva egyetért a szélsőjobbal, és Vona véleményével, vagy azt, hogy a Nemzeti Ügyek Kormányának halványlila gőze sincs, hogy ebben a nemzeti kérdésben, mit tegyen a kétharmados felhatalmazásával".

 

Ha egyetértenek Vonával, illene tiszta vizet önteni a pohárba, és az uniónak a Jobbik romaprogramját kell bemutatni orbáni ajánlással; ha nem értenek vele egyet, Magyarország soros elnöksége idején illene ilyen nyilatkozatra reagálni, s azt határozottan visszautasítani - értékeli a szocialista politikus.

 

Végül Nyakó István szerint az Orbán-kormánynak illene már végre bemutatni az uniónak, a köztársaság polgárainak, s a parlamentnek a roma integrációval, a társadalmi felzárkóztatással kapcsolatos kormányzati programot.

 

Az MSZP egyébként felajánlja együttműködési szándékát a kormánynak és minden jóakaratú embernek, aki ebben "a nemzeti sorskérdésben demokrataként tenni akar".