2024 April 26., Friday/Ervin napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Somogyi Hírlap: Bezárják a niklai iskolát
2011. 01. 26. 00:00

A tanév végén végleg bezárják a niklai általános iskolát, amelyet a csömendi önkormányzattal közösen működtetnek a somogyi faluban - közölte szerdai számában a Somogyi Hírlap.

Fülöpné Kesztyűs Ágota (Fidesz-KDNP), Nikla polgármestere a képviselő-testület döntését követően a lapnak azt mondta: a szabad intézményválasztás egy iskolányi gyereket vitt el a településről.

 

"Csak görgetjük magunk előtt a gondokat" - mondta a polgármester, akinek a közlése szerint még kérdéses, hogyan, miből tartanak ki a tanév végéig, ugyanis még erre az átmeneti időszakra sem kaptak semmilyen segítséget. Az is kérdés, hova jár majd a bezárás után a 68-72 niklai diák.

 

A polgármester azt mondta, hogy az iskolában 98 százalék a roma gyerekek aránya. Halmozottan hátrányos helyzetű diákokról van szó, akik még az étkezésért sem tudnak fizetni.

 

A cikk kitér arra is, hogy öt éve a 21. század iskolája projekt keretében 40 millió forintot nyert el az önkormányzat. Ezt az öt évet mindenképpen végig kellett vinni, különben az elnyert összeget vissza kellett volna fizetni. A statisztikák alapján nem is lett volna gond, de nem kalkulálták bele a szabad iskolaválasztást. "Az egyik szülő megindult és másik iskolába vitte gyermekét, követte a többi is" - fogalmazott az önkormányzat vezetője.