HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Együttműködnek Nagykanizsán a rendőrök és a cigány kisebbségi szervezetek

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  rendőr, nagykanizsa
2011 Január 25    Forrás: MTI


Ez a cikk archív

Bűnmegelőzésről, az áldozattá válás elkerüléséről és a cigány fiatalok rendőri pályára irányításáról is szól az az együttműködési megállapodás, amelyet 27 térségbeli cigányszervezettel kötött a nagykanizsai rendőrkapitányság.

Hirdetmény

A keddi aláíráson Molnár József, a város rendőrkapitánya elmondta: a keretmegállapodás kitér arra, hogy a kisebbségi önkormányzatok és a rendőrség kölcsönösen segíti egymást egyebek mellett bűnmegelőzési javaslatokkal, a bűnügyileg fertőzött gócokban intézkedések kezdeményezésével, az áldozattá válás elkerülésének oktatásával és a cigány fiatalok rendőri pálya iránti érdeklődésének felkeltésével. A rendőrség és a kisebbségi szervezetek közötti napi kapcsolattartást városi és megyei kapitánysági összekötő tisztek segítik.

 

A kapitányság vezetője hozzátette: most már hagyományosnak számít, hogy négyévente az újonnan megválasztott cigány kisebbségi szervezetek vezetőivel egy asztalhoz ülnek, de a jövőben is minden évben értékelik az előző esztendő tapasztalatait. Az elmúlt évről azt mondta: nagy eredménynek számít, hogy - 2009-hez hasonlóan - tavaly sem volt bejelentés diszkriminatív rendőri intézkedés miatt, de nem hallgatta el, hogy alkalmanként határozottabb fellépésre van szükségük, mert gyakrabban megpróbálnak ellenállni a rendőri intézkedésekkor.

 

Szólt arról is, hogy a munkanélküliség növekedésével együtt gyarapodott a bűnügyek, szabálysértési ügyek száma, ezen belül leginkább az élelmiszerek, napi közszükségleti cikkek alkalmi lopásának és a betöréses lopásoknak az aránya nőtt. Hozzátette: sajnálatos, hogy a város környékén leginkább problémásnak számító Zalakomárban nem alakult kisebbségi önkormányzat, mert azzal közösen hatékonyabban lehetne fellépni a jogsértésekkel szemben.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Augusztus   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Visszafogadta a Fidesz a cigányozó edelényi polgármestert

  • Farkas Flórián pofátlansága: folytatnia kell az elért sikerek megtartásáért…..

  • Kis Grófo képével cigányozott a szolnoki ellenzék

  • Felosztanák Farkas Flórián birodalmát

  • A cigányok felzárkóztatása az egész társadalom ügyeCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt