HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Hadüzenet lett a polgármester drámai bejelentéséből

betűméret csökkentése betűméret növelése
2011 Január 21    Forrás: L. Murányi László - szoljon.hu


Ez a cikk archív
Érdekes hangvételű roma fórumot tartott hétfőn este Jászapáti polgármestere, egyben a térség parlamenti képviselője, Pócs János, a helyi cigány kisebbségi önkormányzattal karöltve - a rendteremtés programjának meghirdetése szándékával. Az egybegyűlt romák megtapsolták a polgármestert.
Hirdetmény

Jászapáti az utóbbi esztendőkben többnyire a krónikus, hosszú ideje jellemző belső gondjai miatt került az érdeklődés középpontjába: a közrend és közbiztonság rossz állapota, a magas munkanélküliség, vagy éppen az úgynevezett cigány - magyar ellentétek okán. Pócs János már a képviselővé és polgármesterré választása előtt is hallatta kritikus hangját ezekben a kérdésekben, s most programot hirdetett. Nem is akármilyet.


Rend és fegyelem! Ez volt a két kulcsszó a polgármester tájékoztatójában, és ezt üzente meg a több mint száz jelenlévő által a távolmaradóknak is. Rend az utcákon, köztereken és a magánportákon egyaránt, fegyelem a hamarosan induló közmunkaprogramban.- A városban élő cigányság a város része, megvannak a maga adottságai, amelyeket hasznosítani lehet a város, a közösség érdekében - mondta el a bevezetőjében. — Fontos a városnak az a munka is, amit a közfoglalkoztatás keretében elvégeznek, és meg kell azt becsülni.


Hozzátette, lehet kritikával illetni a közmunka rendszerében bekövetkezett változásokat, ám kérte, hogy fogadja el ezeket mindenki, mint kötelező törvényi elemeket. Ezzel nyilvánvalóan arra célzott a polgármester, hogy a változások értelmében majd több ember dolgozhat közcélú foglalkoztatottként, de a többségük csak rövidebb ideig.

 

- A közmunka célja az, hogy rend és tisztaság legyen a városban - folytatta. - Ahhoz azonban, hogy valaki bekerülhessen a közmunkaprogramba, rendnek és tisztaságnak kell lennie az érintett lakókörnyezetében is. A törvény lehetőséget ad arra, hogy ezt vizsgálhassuk, és garantálom, hogy vizsgálni is fogjuk! Ugyanezt a feltételt a szociális támogatások odaítélése során is érvényesíteni fogjuk! Ne mondhassa senki, hogy egy-egy porta, egy-egy család a város szégyene!


A városban rendkívüli módon elharapózott uzsorázás áldozatainak és haszonélvezőinek is üzent a fórumról a polgármester. A már áldozattá váltaknak azt, hogy ha ezer forintot kértek kölcsön valakitől, akkor annyit is adjanak vissza, s merjenek nemet mondani. Számukra — a rendőrség nevében is - támaszt, védelmet ígért. A jövőbeni adósoknak azt: gondolják jól végig, mielőtt uzsoráshoz fordulnak, mert az uzsoratartozásból nincs szabadulás. A „kamatosok” ugyanis nem tágítanak többé szépszerével, míg házra, vagyonra rá nem teszik a kezüket.

Végezetül pedig maguknak az uzsorásoknak üzent Pócs polgármester, mégpedig hadat, a jog minden lehetséges eszközével!  

Kerítetlen udvarok kötetlen kutyáiPócs polgármester hétfőn este hadat üzent a várost időnként elárasztó kóbor kutyáknak is. Elmondta: évente több mint másfél millió forintot költenek a csavargó ebek begyűjtésére és elszállítására, de az utánpótlás kiapadhatatlan. Nagyon sok udvar, kert kerítetlenül van ugyanis a településen, magyarázta, ahonnan a megkötetlen kutyák szabadon elcsavaroghatnak, veszélyeztetve a város lakóinak épségét is. A jövőben nemcsak az utcán csatangoló ebeket viteti el az önkormányzat, hanem a kerítetlen porták szabadon tartott kutyáit is, akár az udvarról befogva - szögezte le a polgármester. A gazdák pedig csak a költségek megfizetése után vihetik haza a házőrzőiket - ha az udvart, kertet bekerítették már.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2021 Január   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Haláleset Csenyétén: a polgármester a mentősöket okolja

  • Közvetlenül a gyöngyöspatai családokkal próbál egyeztetni az állam

  • Gyöngyöspatai iskolaügy: Horváth László: sérti az emberek igazságérzetét a kártérítés

  • Rasszista demonstrációt hirdetett Miskolcra és Sályra a Mi Hazánk Mozgalom

  • Cigány autonómiaCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt