HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Méltó élethez való joguk tiszteletben tartásáért tüntettek a patarétiek

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  cigány, roma, románia
2011 Január 20    Forrás: transindex.ro


Ez a cikk archív

Mintegy száz személy tiltakozott ma Kolozsváron, amiért a helyi hatóságok a Coastei utcában lakókat a Patarétre költöztették. A cigány tiltakozók kérése teljesült: találkoztak László Attila alpolgármesterrel, aki ígéretet tett a problémák orvoslására.

Hirdetmény

Az elköltöztetett családokkal szolidaritást vállalva számos civil szervezet és személy is csatlakozott a Romák vagyunk és méltóságban szeretnénk élni! jelmondat jegyében lezajlott tiltakozási akcióhoz.

A város szeméttelepe mellé, szennyezett környezetbe költöztetett tiltakozók tisztességes, a városban levő szociális lakásokat igényeltek, és azt kérték, hogy a polgármesteri hivatal fogadja képviselőiket, mivel a hatóságok eddig elzárkóztak a párbeszédtől.

 

Pavel Doghi, az Amare Phrala Egyesület elnöke a Transindexnek elmondta, nem elég, hogy a Coastei utcában lakók feje fölött, előzetes egyeztetés nélkül hozták meg az elköltöztetésről szóló döntést, utólag álláspontjukat sem voltak hajlandók meghallgatni.Elmondta, nemsokára nagyszabású tüntetést szerveznek, amelyre az ország minden pontjából fognak érkezni a Patarétre elköltöztetettek ügyét támogatók.A tiltakozók a molinókon feltüntetett jelszavakban azt követelték, hogy a helyi hatóságok vessenek véget a szegregációnak, illetve párbeszédre való lehetőséget kértek.László Attila alpolgármester az akciót követően fogadta a tiltakozók képviselőit, akik egy dokumentumot nyújtottak be, amelyben jelezték problémáikat. Az elöljáró ígéretet tett ezek orvoslására. A Transindexnek elmondta, mivel az elköltöztetettek jelezték, tömegközlekedési eszközök hiányában nehezen közelítik meg a várost, ezért a városvezetők most a buszjáratok útvonalainak módosításán dolgoznak. László még elmondta, a beázó lakások állapotán is javítani fognak.

 

 

 Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Június   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Kolompár Orbán visszatér a roma politikába

  • Lovári nyelvvizsgával juttatnák be a szegény diákokat az egyetemre

  • Pünkösdi gyermek vigadalom Nyíregyházán

  • Czeglédy és Lengyel is feljelentette a Fidesz szekerét toló roma egyesület elnökét

  • Farkas Félix az ORÖ intézményeinek jövő évi költségvetési támogatásának növelését kérteCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt