HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Méltó élethez való joguk tiszteletben tartásáért tüntettek a patarétiek

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  cigány, roma, románia
2011 Január 20    Forrás: transindex.ro


Ez a cikk archív

Mintegy száz személy tiltakozott ma Kolozsváron, amiért a helyi hatóságok a Coastei utcában lakókat a Patarétre költöztették. A cigány tiltakozók kérése teljesült: találkoztak László Attila alpolgármesterrel, aki ígéretet tett a problémák orvoslására.

Hirdetmény

Az elköltöztetett családokkal szolidaritást vállalva számos civil szervezet és személy is csatlakozott a Romák vagyunk és méltóságban szeretnénk élni! jelmondat jegyében lezajlott tiltakozási akcióhoz.

A város szeméttelepe mellé, szennyezett környezetbe költöztetett tiltakozók tisztességes, a városban levő szociális lakásokat igényeltek, és azt kérték, hogy a polgármesteri hivatal fogadja képviselőiket, mivel a hatóságok eddig elzárkóztak a párbeszédtől.

 

Pavel Doghi, az Amare Phrala Egyesület elnöke a Transindexnek elmondta, nem elég, hogy a Coastei utcában lakók feje fölött, előzetes egyeztetés nélkül hozták meg az elköltöztetésről szóló döntést, utólag álláspontjukat sem voltak hajlandók meghallgatni.Elmondta, nemsokára nagyszabású tüntetést szerveznek, amelyre az ország minden pontjából fognak érkezni a Patarétre elköltöztetettek ügyét támogatók.A tiltakozók a molinókon feltüntetett jelszavakban azt követelték, hogy a helyi hatóságok vessenek véget a szegregációnak, illetve párbeszédre való lehetőséget kértek.László Attila alpolgármester az akciót követően fogadta a tiltakozók képviselőit, akik egy dokumentumot nyújtottak be, amelyben jelezték problémáikat. Az elöljáró ígéretet tett ezek orvoslására. A Transindexnek elmondta, mivel az elköltöztetettek jelezték, tömegközlekedési eszközök hiányában nehezen közelítik meg a várost, ezért a városvezetők most a buszjáratok útvonalainak módosításán dolgoznak. László még elmondta, a beázó lakások állapotán is javítani fognak.

 

 

 Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 Október   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Ösztöndíj a cigány értelmiségért

  • A romák is a Fidesz-KDNP jelöltjeit fogják támogatni

  • Romagyilkosságok - Tíz éve történt a nagycsécsi támadás

  • A SOMNAKAJ NOVEMBERBEN UTOLJÁRA A NEMZETI SZÍNHÁZBAN

  • Ösztöndíj pályázat roma fiataloknakCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt