HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Kisebbségi választás - Farkas Flórián lett az OCÖ elnöke

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  OCÖ, Farkas Flórián
2011 Január 20    Forrás: MTI


Ez a cikk archív

Farkas Flórián fideszes országgyűlési képviselőt, romaügyi miniszteri biztost, a kisebbségi választások győztes szervezetének, a Lungo Dromnak a vezetőjét választotta elnöknek az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) képviselő-testülete csütörtöki budapesti alakuló ülésén.

Hirdetmény

Az 53 tagú testület megjelent 52 képviselője a mandátumátvétel után tartott zárt alakuló ülésen egyedüli jelöltként, ellenszavazat és tartózkodás nélkül választotta meg vezetőnek Farkas Flóriánt.

 

A testületben a január 9-i elektori voksolás eredményeként a Lungo Drom kapott többséget, és 37 képviselőt delegálhatott, míg a rivális szervezet, az OCÖ-t eddig irányító Kolompár Orbán vezette Magyarországi Cigányok Országos Fóruma (MCF) 16 mandátumot szerzett.

 

Az alakuló ülésen csak Kolompár Orbán nem vett részt, mert az ellene folyó bírósági ügy tárgyalásán kellett megjelennie Kecskeméten. (A Kolompár Orbán és társai ellen még 2009-ben, a Kecskeméti Városi Bíróságon indított eljárásban három ügyet egyesítettek. A vádlottakat jogosulatlan gazdasági előny megszerzésével, magánokirat-hamisítással, sikkasztással, az Európai Közösségek pénzügyi érdekeinek megsértésével és a számvitel rendjének megsértésével vádolja az ügyészség.)

 

Kolompár Orbán szerdán az MTI-nek azt mondta: sem az ellene folyó büntetőeljárást, sem az OCÖ munkáját nem kívánja akadályozni, ezért úgy döntött, hogy az alakuló ülés összehívása miatt nem kéri a tárgyalás elhalasztását a bíróságtól, és mandátumát is csak egy későbbi időpontban veszi át. Hozzátette: erről egyeztetett az Országos Választási Iroda vezetőjével is.

 

Az OCÖ Duna Palotában az eskütétel és a napirendi pontok elfogadása után a testület zárt ülésen 52 igen szavazattal négy évre választotta elnöknek Farkas Flóriánt, aki 1995 és 2002 között, két egymást követő cikluson át már vezette az országos önkormányzatot.

 

Egyhangú szavazással megválasztották a testület elnökhelyetteseit is. A közgyűlés 52 szavazattal döntött arról is, hogy Bozó Krisztinát, az OCÖ hivatalvezetőjét azonnali hatállyal felmenti, és ideiglenesen Dobóvári Ildikót, az OCÖ korábbi hivatalvezetőjét bízza meg a feladat ellátásával, és az átadás-átvételt még a nap folyamán elkezdik.Hirdetmény
Ehhez a cikkhez eddig 2 hozzászólás érkezett.

#2   Mantai  | 2011 Január 20 13:16:33 like(0) dislike(0)

 

Tudomásul kell venni, hogy ha napról - napra nem lesz könnyebb az élet a romák számára, akkor se Lungo Drom, se Fidesz nem lesz nyerő a következő választásokon. Sokkal inkább képes lesz hangot adni az elégedetlenségüknek a romák, és sokkal inkább oda fogják rakni a kormány és az ocö orrára, hogy az igéretetet (munkahely stb) be kell tartani.

Az új közfoglalkoztatás, közmunka program minden, csak nem segíti a romákat!!! Ez egy leginkább olyan kérdés, amivel egységesen szembe kell nézni, és egységesen javítani kell!!

Hajrá!!!!

#1   daniimre  | 2011 Január 20 12:51:01 like(0) dislike(0)

Kedves Flórián, Elnök Úr!

E tisztséghez kivánok sok erő kitartás, jó egészséget a nem könnyű feladathoz. Igy legalább a Romaügyi integráció, és felzárkóztatás, biztos, és megfelelő kézbe került személyedbe, és a Fidesz személyében.

Üdv. László Imre Gyömrő CKÖ Lungo-Drom, (parlamentbe bejáró jogi asszisztens)


vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2021 December   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Az EP nagy többséggel támogatta a kisebbségvédelmi európai polgári kezdeményezést

  • Cinka a keresztfánál

  • Kiállítással és közösségi fotózással is ünnepli fennállását a Romani Design

  • Hidvégi-B. Attila: Ó évi gondolatok az új évre

  • Vizsgálat a cserdi polgármester ügyébenCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt