2024 March 29., Friday/Gedeon, Johanna napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Nem lehet büntetlenül cigánybűnözést szajkózni
2011. 01. 18. 00:00

Balog Zoltán társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár szerint a médiatörvény gátat fog szabni a „cigánybűnözést” szajkózó megnyilvánulásoknak.

Balog Zoltán a kormány társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára a Roma Sajtóközpont megkeresésére reagált a hétvégi halálos áldozatokat követelő tragédia cigányokat gyanúsító médiavisszhangjára. Az államtitkár szerint:”el kellene fogadni a rendőrség tisztességes tájékoztatását, meg azoknak a szülőknek a magatartását, akik elvesztették gyermeküket, de nem gondolják, hogy gyermekeik etnikai hátterű eseménynek az áldozatai”. – mondta a Roma Sajtóközpontnak Balog Zoltán államtitkár.

„Inkább azokra a gazemberekre kellene haragudni, akik azt meg merték csinálni, hogy egy 300 férőhelyes szórakozóhelyre beengednek 3000 embert, meg azokra, akik megpróbálnak mondvacsinált okokat, körülményeket találni arra, hogy megint lehessen cigánybűnözést szajkózni.” Balog Zoltán szerint „a sokat támadott médiatörvény lehetőséget ad az emberi méltóság nagyon szigorú védelmére, ez pedig gátat fog szabni ezeknek a típusú megnyilvánulásoknak”.

A múlt hétvégén három fiatal lány halt meg a budapesti West Balkán nevű szórakozóhelyen kialakult pánik során. Több internetes oldalon azt állították, hogy gyilkosság történt, cigányok késelték meg őket. Az orvos szakértői vélemény később egyértelműen megállapította, hogy a halál oka fulladás volt.