2024 March 28., Thursday/Hajnalka napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Egyházi vezetőkkel tárgyalt Orbán Viktor
2011. 01. 17. 00:00

A cigányság integrációja, a demográfiai helyzet és a diszkriminációmentesség fontossága is téma volt Orbán Viktor miniszterelnök és egyházi vezetők hétfői budapesti találkozóján.

A megbeszélésről Szijjártó Péter, a kormányfő szóvivője közleményben tájékoztatta az MTI-t, amelyben azt írta: Orbán Viktor, az EU soros elnökségét adó Magyarország miniszterelnökeként megbeszélést folytatott az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsának, az Európai Püspöki Karok Bizottságának, az Európai Egyházak Konferenciájának, magyarországi egyházi szervezetek és a magyarországi történelmi egyházak vezetőivel.

 

A megbeszélés résztvevői egyetértettek abban, hogy kiemelten kell foglalkozni a család és az európai demográfiai helyzet ügyével. Fontos feladatnak nevezték továbbá a cigányság integrációját, amelyben az oktatásra és a munkahelyteremtésre hárul kulcsszerep - tájékoztatott a szóvivő, hozzátéve, hogy kiemelt értéknek nevezték a diszkriminációmentességet, a hagyományok tiszteletben tartását, valamint azt, hogy a különböző európai regionális programoknak a gazdasági mellett lelki, kulturális tartalmuk is legyen.