2024 March 29., Friday/Gedeon, Johanna napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Nyugdíjba vonul a cigányozó rendőrkapitány
2011. 01. 14. 00:00

Nyugállományba vonul Pásztor Albert, Miskolc rendőrkapitánya, utódja Bogyay Ferenc, aki eddig a szerencsi kapitányság élén állt - tájékoztatta a rendőrség pénteken az MTI-t.

Egyedné Novodonszki Éva, a Borsod megyei rendőr-főkapitányság szóvivője közölte: "az Országos Rendőr-főkapitányság vezetője január 14-i hatállyal felmentette beosztásából, és kérésének megfelelően a felmentési időt követően nyugállományba helyezi október 13-i hatállyal Pásztor Albert rendőr ezredest, a miskolci rendőrkapitányság vezetőjét".

 

Hozzátette: a szerencsi rendőrkapitányság vezetőjét, Bogyay Ferenc rendőr alezredest január 15-i hatállyal áthelyezik a miskolci rendőrkapitányság állományába, az Országos Rendőr-főkapitányság vezetője pedig megbízta a kapitányságvezetői feladatok ellátásával.

 

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője a szerencsi rendőrkapitányságon a kapitányságvezetői munkakör betöltéséig - jelenlegi beosztásának ellátása mellett - a kapitányságvezetői feladatok ellátásával január 15-i hatállyal Jurák József rendőr alezredest, a szerencsi rendőrkapitányság igazgatásrendészeti osztályának vezetőjét bízta meg.

 

A régi kapitány országos botránya


"Azt nyugodtan kijelenthetjük, hogy a közterületi rablások elkövetői cigány emberek. Igazából Miskolcon legfeljebb pénzintézetet vagy benzinkutat rabol ki magyar, minden más rablás viszont az ő részük" - ezt Pásztor Albert mondta még 2009-ben egy sajtótájékoztatón.

 

A most nyugdíjba vonuló miskolci rendőrkapitányt az eset után azonnal leváltották posztjáról, de az ellene indított vizsgálat lezárultával visszahelyezték posztjára. A főrendőr mellett egyébként a városvezetés és a borsodi cigányvajda is kiállt.