HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Együttműködést kér az RPT elnöke a Fővárosi Cigány Önkormányzaton belül

betűméret csökkentése betűméret növelése
2011 Január 14    Forrás: MTI


Ez a cikk archív

Teljes együttműködést kezdeményezett a fővárosi cigány önkormányzati (FCÖ) választás győztes szervezete a hétfős testületbe jutott másik két szervezettel, hogy Budapest 200 ezer főnyi közössége a valós integráció útjára léphessen - közölte a Roma Polgári Tömörülés (RPT) elnöke pénteken az MTI-vel.

Hirdetmény

A fővárosi területi önkormányzati választásokon az RPT 40 szavazattal négy, a Lungo Drom 19 vokssal két, a Felzárkózás a III. Évezredbe Közhasznú Egyesület 17 szavazattal egy képviselőt delegálhatott a testületbe.

Makai István, aki négy éve áll az FCÖ élén, és vezeti a tavaly októberi kisebbségi választásokon az ország második legerősebb roma civil szervezetévé vált RPT-t, az MTI-nek küldött közleményében úgy fogalmazott: céljuk a fővárosi roma lakosság polgárosodásának elősegítése, kulturális és társadalmi beilleszkedésének támogatása és érdekeiknek képviselete.

Ennek érdekében pénteken együttműködési megállapodást kötött a Felzárkózás a III. Évezredbe Közhasznú Egyesület elnökével, az FCÖ-ben mandátumot szerző Bodrogvölgyi Sándorral, így az RPT szövetsége öt főre bővült, és arra kérte a két Lungo Drom-os képviselőt, Benga-Oláh Tibort és Gáspár Szilviát, hogy a "polgári értékrend szerinti együttműködés és együtt gondolkodás érdekében" csatlakozzanak az RPT-hez, hogy közösen folytassák a már elkezdett, a romák valós társadalmi és gazdasági integrációját elősegítő programjukat.

Makai István úgy fogalmazott: "a budapesti romák a haladás és a remény oldalán állnak, az ideológiai programok helyett a kézzelfogható eredményekre, a szakmai politizálásra szavaztak január 9-én, így ennek megfelelően nekünk is ebben a szellemiségben kell dolgoznunk a következő négy évben".

Az FCÖ az Országos Cigány Önkormányzat után a legbefolyásosabb választott roma érdekképviseleti szervezet.

Az FCÖ és valamennyi területi kisebbségi önkormányzat múlt vasárnap megválasztott új képviselőinek mandátumkiosztása január 17. és 21. között zajlik le, az országos kisebbségi önkormányzatoknál pedig 20. és 26. között.

Az Országos Cigány Önkormányzat mandátumkiosztása január 20-án délután lesz, és a testület feltehetően még aznap megtartja alakuló ülését is.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Október   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • A Dikh TV november elejéig kódolatlanul elérhető

  • Csoda, hogy egyáltalán létezik

  • Farkas Flórián nagy feltámadása: újra bevetik listavezetőként

  • Az ellenzék adhatja az ORÖ-elnökét, Flóri nagyot bukhat!

  • Az FCÖ-ben újra nyert Csóka János PálCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt